Međimurje Press
Grad Čakovec

Tenk T-55 iz Domovinskog rata preseljen u Pribislavec!

Gradonačelnica Čakovca „Tenku nije bilo mjesto na sportskim terenima“

Tenk T-55 dobiven od Hrvatske vojske kao spomen obilježje zaustavljanju tenkovske kolone koja je 1991. išla na čakovečku vojarnu, premješten je iz Čakovca u Pribislavec.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini odlučila je kako tenku nije mjesto na sportskim terenima između streljane i stadiona SRC Mladost, već da sportski park mora isključivo djeci, mladima i svim građanima omogućiti upravo takve sadržaje – sportske. „Ovaj dio uz aerodrom u Pribislavcu gdje je već smješten i MIG najbolja je lokacija za tenk. Ono što je cilj i intencija je da nam posluži kao podsjetnik na Domovinski rat. Ovdje djeca mogu doći sa svojim roditeljima i učiteljima, učiti o svojoj povijesti, skupine građana mogu doći organizirano i prisjetiti se uloge Međimurja u ratu, ali i vidjeti izložen tenk, MIG i naoružanje. Hvala Općini Pribislavec i Koordinaciji udruga što su nam izašli u susret“, objasnila je Cividini.

Tako je danas uz predsjednika Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Stjepana Horvata prisustvovala premještanju tenka u Općinu Pribislavec, gdje ih je dočekao načelnik Matija Ladić.

Kako je dogovoreno, u planu je na toj lokaciji urediti Muzej Domovinskog rata na otvorenom, a uz dosad pribavljeno, očekuje se da će muzej krasiti i ostala vojna oprema, uz nove klupice i prostore za druženje u svojevrsnom Spomen – parku.

Grad Čakovec

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 20. studenoga 2021 at 20:03

Sad ga budu manjinci rascerupali samo dok ispitaju cjenu zeljeza u Unimeru

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja