medjimurjepress@gmail.com

Tjedan pojačanog prometa oko groblja

Kako se bliži blagdan Svih svetih, i na prometnicama na području Grada Čakovca očekuje se pojačan promet vozila na cestama kao i veći broj okupljanja građana na grobljima. Najveće gužve očekuju se kod čakovečkog groblja u Mihovljanu, a na području grada nalaze se još dva groblja, u Ivanovcu i Šandorovcu. Kako javljaju iz PU međimurske, promet će se kod većih groblja regulirati fizičkim upravljanjem prometa od strane policijskih službenika. Isto tako, policija moli građane koji dolaze na čakovečko groblje da u razdoblju od 30. listopada do 02. studenog koriste organizirani javni gradski prijevoz. Poseban autobusni prijevoz vozit će svakodnevno, od sutra 30. listopada pa do 2. studenog, u nekoliko navrata, a već objavljen detaljan vozni red građani mogu pronaći i na stranicama Grada Čakovca. Ujedno se apelira na sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi se izbjegle nepotrebne prometne gužve te kako bi svi na svoja odredišta stigli sigurno i na vrijeme.

Jednako važna poruka građanima je i poruka sigurnosti, odnosno očuvanja osobne imovine. Naime, PU međimurska svake godine u dane oko blagdana Svih svetih, bilježi porast krađa iz osobnih automobila, parkiranih upravo na parkiralištima kraj groblja. Stoga se savjetuje građanima da, između ostalog, zaključavaju svoje automobile, dobro zatvore prozore i prtljažnik, da osobne i vrijedne stvari ne ostavljaju u vozilima te da vozila ne ostavljaju na mračnim i pustim mjestima bez nadzora. Prilikom odlaska na groblja također je posebnu pozornost potrebno obratiti na zaštitu svojih domova, jer su provale u domove i krađe iz domova najčešća kaznena djela.

Što se tiče prilaza samom čakovečkom groblju u Mihovljanu, nedavno je obnovljena prometna signalizacija što također doprinosi boljoj preglednosti i sigurnosti građana u prometu.

KRISTINA ŠTEBIH

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*