Međimurje Press
Grad Čakovec Vijesti

Tragom pitanja našeg čitatelja o radovima na montažnom rotoru u Preloškoj ulici u Čakovcu!

Čitatelj nas je zamolio da provjerimo što je s radovima na rotoru na čakovečkom Jugu. Naime, prošlo je već mjesec i pol od početka radova, a još se ne nazire kraj. Vozači strpljivo čekaju na semaforima, a na gradilištu većinom nema nikoga. Dodaje da se na zapadnoj strani rotora neće moći mimoići dva bicikla.

Odgovor smo dobili od Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca u kojemu stoji:

“Svi radovi izvode se sukladno ugovornom troškovniku, projektnoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli uz nadzor ovlaštenog inženjera građevinarstva.
Unatoč tehničkim i ljudskim problemima sa kojima se izvođači radova suočavaju, do sada su izvedeni radovi na rekonstrukciji vodovoda (uz radove dobivanja potrebnih suglasnosti i vršenje ispitivanja prema zakonskim propisima), zatim radovi na djelomičnoj razgradnji postojećih prometnih i pješačkih površina uz rotor te zemljani i betonski radovi na proširenju prometnice i izvedbi novih pješačkih staza.
U ovom se trenutku promet regulira prema elaboratu privremene regulacije prometa prve faze.
Sljedećeg tjedan nastavno na terminski plan započet će radovi druge faze u kojima je predviđeno zatvaranje tog dijela prometnice. Promet će se odvijati obilježenim zaobilaznim putem i pravilno postavljenom prometnom signalizacijom. Izvodit će se završni radovi na frezanju i asfaltiranju kolnika, iscrtavanju horizontalne signalizacije, postavi vertikalne signalizacije, montažni i završni radovi uređenja kružnog raskrižja.
Završetak svih radova predviđen je do sredine listopada ove godine. Izvođač radova pokušat će i prije roka završetka stvoriti uvjete za puštanje novog rotora u promet.
Zahvaljujemo svim sudionicima u prometu na strpljivosti!”
Grad Čakovec
(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja