U Mihovljanu se obnavlja i gradi komunalna infrastruktura

U naselju Mihovljan u tijeku su radovi na uređenju križanja Športske ulice i Ulice Vladimira Nazora te uređenju sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca. Ukupna vrijednost ovih dviju investicija je oko milijun i 500 tisuća kuna.

Ugovor s izvođačem radova, čakovečkom Tegrom, potpisan je krajem prošle godine, a sami radovi započeli su prije otprilike mjesec dana. U sklopu ove rekonstrukcije u potpunosti će se obnoviti otprilike 4 stotine metara cesta, od križanja Ulice Vladimira Nazora s Ulicom Matije Gupca do spoja s Prvomajskom. U potpunosti će se urediti odvodnja, kolnik i pješačke staze. Sredstva za ovu investiciju osigurana su u Proračunu Grada Čakovca, a završetak radova, ukoliko bude sve išlo prema planu, predviđen je za otprilike dva tjedna.

Paralelno s ovim radovima, izvodi se i izgradnja sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca. Naime, tijekom većih kiša dio Mihovljana imao je problema s oborinskim vodama, no zahvaljujući ovom zahvatu, to bi trebalo postati prošlost. Postavljaju se cijevi za odvodnju, a izgradit će se i propusti te ostale potrebne vodne građevine. Izvođač radova je „Hidrotehnika“ d.o.o. Čakovec, a završetak je predviđen za drugu polovicu kolovoza.

Glavni infrastrukturni projekt u ovom čakovečkom naselju, čija će realizacija početi u ovoj godini je zona Brezje. Da podsjetimo, tamo će se u potpunosti urediti komunalna infrastruktura za 107 gradilišta. Vrijednost ove investicije je 4.612.000,00 kuna, a projekt je u cijelosti financiran europskim sredstvima. Odabran je izvođač, uskoro slijedi potpisivanje ugovora. Početak radova ovisi o Međimurskim vodama, koje najprije moraju položiti kanalizacijsku mrežu. Krajnji rok za završetak radova je proljeće 2020, no prema procjenama, radovi će završiti krajem iduće godine.

(D.Vugrinec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*