Međimurje Press
Grad Čakovec

Uskrsna čestitka gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača

Povodom blagdana Uskrsa, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač uputio je čestitku u kojoj stoji:

„Poštovani stanovnici Čakovca i Međimurja!

Poruka otkupljenja i spasenja koju Uskrs nosi u sebi, u današnja vremena, kad se cijeli svijet bori s pandemijom koronavirusa, izuzetno je važna. Kršćani u Uskrsu slave same temelje svoje vjere, jer uskrsnuće Isusa Krista, životu daje smisao, put je u spasenje i jamstvo vječnog života. Uskrs ima i univerzalnu poruku novog početka te da nakon lošeg uvijek dolazi dobro razdoblje.

Uskrs je kroz brojne običaje duboko utkan u našu tradiciju. Od bojanja jaja, preko obiteljskih okupljanja, do zajedničkih blagdanskih objeda, blagdan je to kojim slavimo nadolazeća bolja vremena. I to činimo na način da se okupljamo, bilo unutar obitelji ili crkava, ili u prijateljskim okruženjima. A upravo nas je zajedništvo, pomaganje ali i oslanjanje na druge, kroz povijest toliko puta spasilo i održalo. I zato je Uskrs blagdan kojima potvrđujemo naš identitet te ga rado slavimo!

Svi čvrsto vjerujemo da ćemo pandemiju uskoro ostaviti iza nas te se vratiti u stare, normalne životne tokove. A povratak na staro možemo ubrzati upravo onime što Uskrs simbolizira, oslanjanjem i brigom za druge i vjerom da svaka nedaća ima svoj završetak!

Sretan Vam Uskrs!

gradonačelnik
Grada Čakovca

Stjepan Kovač“

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja