Uspješno provedena akcija „Zelena čistka“

Velika akcija čišćenja odlagališta otpada pod nazivom „Zelena čistka“, koja se u Hrvatskoj organizira kao dio svjetske akcije World Cleanup (Očistimo svijet) i ove godine održala se u gradu Čakovcu. Spomenuta akcija provedena je na Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2016. godine s početkom u 9:00 sati.

U ovu ekološku kampanju, koja okuplja volontere i nastoji podignuti svijest o važnosti očuvanja okoliša, uključili su se i učenici sedmih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Grad Čakovec (I., II., III. OŠ Čakovec, COO Čakovec, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec). Kako bi nagradio učenike za sudjelovanje u akciji, Grad Čakovec isplatit će svakom razredu petsto kuna kao pomoć za troškove nadolazećeg maturalnog putovanja.

Akcija se, osim kod čakovečkih osnovnih škola, provodila i na drugim lokacijama, a gradonačelnik Stjepan Kovač obišao je osnovnoškolce koji su čistili površinu u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Čakovcu. Gradonačelnik Kovač pozvao je sve građane na savjesnost i ekološku osvještenost, kako bi se u budućnosti smanjila količina nepravilno odloženog otpada.

Provedbi akcije „Zelena čistka“ pridružili su se i mjesni odbori Grada Čakovca, koji će s ovim volonterskim projektom završiti u subotu, 23. travnja.

Nakon izvrsnih prošlogodišnjih rezultata, vjerujemo kako će ove godine ishod akcije biti još bolji i da smo korak bliže realizaciji zajedničkog cilja – stvaranju čišćeg Čakovca.

/Lucija Horvat/

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*