Međimurje Press
Grad Čakovec

Usvojen polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Čakovca!

3.Sjednica Gradskog vijeća uz Aktualni sat imala je jednu točku dnevnog reda i to Donošenje Odluke i usvajanje polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Čakovca za razdoblje od 01.01. do 30.06.2021. O istom referirala je Lidija Jaklin, pročelnica Upravnog odjela za financije i naglasila da je u prvoj polovici ove godine ostvareni su ukupni prihodi i primici u visini od 128.428.366,23 kuna, dok su rashodi i izdaci realizirani u iznosu od 125.581.387,26 kuna. Kako nije bilo zainteresiranih za diskusiju i svima je bilo sve jasno, usvojen je sa 16 ruku za i jedan suzdržani. Naime, sjednici se odazvalo 17 vijećnika , od ukupno njih 19.

Malo uzbuđenja i krivih tonova dogodilo se u samom uvodu sjednice kada je Jurica Horvat, bivši predsjednik Gradskog vijeća  za govornicom izrazio negodovanje samo s jednom točkom dnevnog reda, jer to nije primjereno za vijećnike koji moraju napuštati radna mjesta, uzeti godišnji odmor ili slobodne sate. Preložio je da sjednice se sjednice s malo točaka održavaju u popodnevnim satima.

Odgovorio mu je predsjednik Gradskog vijeća Darko Zver, napomenuvši da postoji i Aktualni sat i da se pitanja rješavanja građana mogu dogoditi upravo u tom dijelu sjednice. Karlina Juzbašić također je dodala kako se neke stvari brzo zaboravljaju i da je upravo on Jurica Horvat sve sjednice održavao u podne. Pridružio se i Josip Varga koji je rekao kako su sjednice u prošlom mandatu imale i po 30 točaka dnevnog reda i da se ni jedna nije mogla kvalitetno raspraviti.

AKTUALNI SAT

Renato Slaviček predložio je da se za sjednice Gradskog vijeća jednom mjesečno pripremi i izvješće o kapitalnim investicijama kako bi se iste mogle promptno pratiti.

Njegov je prijedlog do strane predsjednika Vijeća prihvaćen.

Asja Supančić Balog pitala je za nadzor i obilazak dječjih igrališta na području naselja Travnik od strane komunalnih redara, s obzirom da na ista dolaze osobe zauzimajući prostor djeci i ne baš korektnog ponašanja.

Gradonačelnica Cividini odgovorila je da  će se povest briga o tom problemu i ekipirati komunalni redari koji će redoviti obilaziti navedeno mjesto.

Boris Bistrović tražio je pisani odgovor na pitanje koliko je do sada Centar za kulturu Čakovec u pola godine privukao europskih sredstva, jer slične institucije u Sloveniji vuku velike novce za kulturu,

Drugo pitanje se odnosilo na uređenje centra grada i njegovih vizura.

Odgovorila je gradonačelnica Cividini objašnjenjem kako kako su održani sastanci sa vlasnicima zgrada u užem centru i kako je postupak dosta težak kod dobivanja suglasnosti istih, s obzirom da jedna zgrada ima više vlasnika. No pregovori idu u dobrom pravcu i uskoro će se tažiti idejno rješenje za uređenje pročelja. Dodala je kako se planira urediti i sam Trg Republike jer to građani zaslužuju i da će se uskoro raspisati poziv i za to idejno rješenje.

Josip Varga postavio je pitanje predimenzioniranja Društvenog doma u Slemenicama, čiji prostor zjapi prazan.

Gradonačelnica je potvrdila tu činjenicu i spomenula kako Mjesni odbori često idu u megalomanske izgradnje te predložila da se prostor prenamjeni za vrtićke skupine ili jaslice.

Miroslav Novak poželio je da se brdo kod groblja od pruge do Čakoma osvijetli, na što je Ljerka Cividini odgovorila da ne postoji u gradu baza podataka kako za rasvjetu tako i mnoge3 druge stvari. Kada se sumiraju ti podaci, neće biti problem osvijetliti i taj dio prometnice prema Novom Selu Rok.

Posljednje pitanje imao je Darko Zver koji je upitao gradonačelnicu što je sa izgradnjom IV Osnovne škole koju je prijašnja vlast stalno najavljivala te izgradnju Centra za odgoj i obrazovanje.

Odgovorila je da je bivša vlast imala građevinsku dozvolu, ali nedovoljno sredstava za gradnju škole. Sredstva nisu osigurana ni putem ministarstava, tako da “obećavajuća” gradnja nije ni započeta. Što se tiče Centra za odgoj i obrazovanje to je nužan i važan objekt kojeg koriste djeca iz cijele županije. Za njegovu gradnju potrebno je preko 70 milijuna kuna koje grad nema i neophodni su pregovori sa brojnim sufinancijerima s kojima bi se taj projekt mogao realizirati.

Sjednica Gradskog vijeća trajala je točno 30 minuta.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja