Vatrogasci iz Novog Sela na Dravi dobili novo kombi vozilo

U subotu, uoči redovne skupštine tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva, u Novom Selu na Dravi održana je svečana primopredaja kombi vozila koji je nabavljen sredstvima Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, odnosno samog Grada.

Pored predstavnika društva, predsjednika Dušana Zorića i zapovjednika Stjepana Pintarića, na primopredaji su bili i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i zamjenik gradonačelnika Mario Medved te predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat.

Novo vozilo vrijedno je 199 tisuća kuna, a četvrto je u nizu koje je nabavljeno od 2013. godine. Naime, u sklopu plana obnove voznog parka, svake se godine jednom DVD-u s područja grada kupuje novi kombi. Od 2013. godine nabavljeni su kombiji za DVD Čakovec, DVD Krištanovec i DVD Kuršanec, a prema planu slijede DVD Štefanec i DVD Mačkovec.

Kako je na primopredaji vozila naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Grad Čakovec konstantno ulaže u opremanje dobrovoljnih vatrogasnih društava te su vozila samo dio opreme koja je nabavljena u posljednje vrijeme. „DVD Novo Selo na Dravi ovim vozilom dobiva nove mogućnosti, ponajprije za odlaske na intervencije, ali i za prijevoze na natjecanja. Želim da ga za ovo prvo što manje koristite, te da i dalje predanim radom radite na osposobljavanju članstva i edukaciji građana o važnosti vatrozaštite.“, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač.Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca i zamjenik gradonačelnika Mario Medved istaknuo je da je ovo četvrto vozilo nabavljeno u aktualnom mandatu, te da sva dobrovoljna vatrogasna društva na području Grada Čakovca imaju uvjete i opremu za kvalitetno obavljanje intervencija kod požara, ali i drugih elementarnih nepogoda. U tzv. dravskom bazenu to su sigurno opasnosti od poplava, a u takvim situacijama DVD Novo Selo na Dravi, prvo će reagirati i pomoći unesrećenima, što su mnogo puta i dokazali.

U ime DVD-a na novom vozilu zahvalio se predsjednik Dušan Zorić, koji je rekao da im je novi kombi bio nužno potreban, jer je stari ima preko 20 godina.  Nakon primopredaje održana je redovna skupština. Lani su imali samo jednu požarnu intervenciju, uglavnom su radili na podizanju spremnosti, a sudjelovali su i na vatrogasnim natjecanjima. U ime Grada Čakovca, puno uspjeha u realizaciji zacrtanog zaželio im je predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat.

Na Skupštini su podijeljena i priznanja, a titulu počasnog predsjednika dobio je dugogodišnji predsjednik DVD Novo Selo na Dravi Nikola Korpar.

(dv)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*