Međimurje Press
Grad Čakovec

VELIKI ADVENTSKI KALENDAR GRADA ČAKOVCA – 2022

Advent u Čakovcu 2022. bit će specifičan upravo po velikom broju lokalnih i jedinstvenih minijatura koje ćete moći vidjeti, doživjeti i okusiti u udobnom ambijentu srca Čakovca. Od radionica za djecu, klizališta, nastupa lokalnih vrtića, KUD-ova i glazbenih sastava pa sve do baknih kolača, svakim danom za vrijeme adventa događat će se nešto zanimljivo u gradu. A baš kao i na adventskom kalendaru svakodnevno ćemo otvarati i vrijedne nagrade koje će posjetitelji moći osvojiti na tjednom izvlačenju.

RADIONICA DJEDA MRAZA

je adventski projekt za djecu u organizaciji teatra.002 iz Čakovca, Turističke zajednice grada Čakovca i Djeda Mraza u trajanju od 26.11.2022. do 24.12.2022. godine.

Osnovna ideja samog projekta je u skladu s atmosferom nadolazećih blagdana i bavi se pomaganjem onima kojima je to najviše potrebno. Tako će u projekt biti uključena sva djeca iz čakovečkih i međimurskih vrtića jer je to tražio sam Djed Mraz. Naime, on je odlučio otvoriti podružnicu svoje radionice baš tu kod nas, u samom centru Čakovca jer je čuo da u Međimuru postoje djeca koja su voljna pomagati drugima i činiti dobra djela. Oni će, u ovo adventsko vrijeme postati djedovi vilenjaci od povjerenja. Njihov zadatak neće biti nimalo lak – morat će kreirati božićne čestitke za Djeda Mraza koje će on slati djeci oko svijeta. Naravno, sve čestitke će se moći pogledati na velikoj Vilenjačkoj izložbi, a one čestitke koje odabere sam Djed bit će nagrađene i postat će dio adventske ponude grada Čakovca već slijedeće godine.

Za sve međimurske klince pripremili smo i kazališne predstave, pričaonice božičnih priča, radionice s temom božića, pa čak i Vilenjački disco. Da nam mali i vrijedni vilenjaci ne budu gladni i žedni, pobrinut će se Baka Mraz koja je obećala ispeći najfinije božićne kolače po tajnom receptu.

Djed i Baka će nas počastiti svojim dolaskom na sam Badnjak kada će, uz pomoć malih vilenjaka i ostalih građana pozdraviti sve Međimurke i Međimurce i zahvaliti na svemu dobrome što su činili kroz godinu. A iz Laponije smo neslužbeno doznali da se sprema i njihov tajni dolazak u provjeru malih vilenjaka.

Bilo kako bilo, svi organizatori, uključujući i Djeda i Baku Mraz nadaju se da će svi sudionici za ovaj Božić kući ponijeti ono najvrijednije: suosjećanje i želju za pomoći baš svakom kome je pomoć potrebna.

Advent u gradu Zrinskih 26.11. – 24.12.2022.

I ovogodišnji Advent u gradu Zrinskih spreman će 26. studenoga dočekati sve svoje građane i mnogobrojne goste, ispunjen čarolijom božićnih blagdana. Ako još niste krenuli s pripremom za posjet Čakovcu, pravo je vrijeme da isplanirate put prema najsjevernijem kutku Lijepe naše i adventsku idilu u središtu Međimurske županije. Ukusno kuhano međimursko vino, slasni zalogaji, blagdanska kulisa žaruljica na svakom koraku i božićna glazba u zraku, nepogrešiv su recept ukusnog božićnog slatkiša kojeg za vas spremaju vilenjaci iz Turističke zajednice Grada Čakovca. Uz to budite spremni na niz nezaboravnih lokacija ulicama grada koje vas mame na fotografiranje, selfie pointove te blagdanske blagodati za stvaranje uspomena.

Zavirite u Veliki čakovečki adventski kalendar

Čakovec će 2022. godinu ispratiti događanjima koja donose spoj tradicionalnog i modernog Božića, uz naglasak na obitelj, zajedništvo i vjerski dio manifestacije, ali i jedan novi koncept koji novi program donosi – svaki dan! Da, naime iako je većina manifestacija diljem zemlje organizirana oko adventskih vikenda, Čakovec još jednom diže ljestvicu visoko i svojim posjetiteljima donosi Veliki čakovečki adventski kalendar. Njime će nam svaki dan, do Badnjaka 24. prosinca, omogućiti uživanje u nečem novom i originalnom poput izvedbi, koncerata, izložbi, plesnih performansa, nastupa djece i slično, te će se dati prilika da se Čakovčanke i Čakovčani predstave te pokažu svoju gostoljubivost, ali i talent. Čakovec kao moderan grad na taj se način pridružuje ozbiljnijoj ekipi diljem svijeta koja u svom središtu nudi događanja svakog dana u tjednu. Međimurje je odavno dokazalo kako zna napraviti nešto što je originalno, autentično i specifično za ovaj dio, kako ga oni zovu – falačeka zemlje.

Ako niste ljubitelj zimskih aktivnosti na otvorenom, Čakovec misli i na vas, jer se od hladnoće možete sakriti u niz vrhunskih restorana i kafića uz uživanje u nadaleko poznatoj eno gastronomiji Međimurja. Uz iće i piće na pripremljenoj Gastro ruti te sakupljanje žigova sudjelujete i u nagradnoj igri, pa vas dar ove godine čeka i prije samog Božića – u Čakovcu. Program će se odvijati na čak šest lokacija i bina diljem grada. Dok će šetnice u samom centru te prema palači Zrinskih uz božićnu rasvjetu stvoriti pravu romantiku, a Franjevački trg prikazati međimursku i čakovečku tradiciju, saznajemo da će Djed Mraz svoju radionicu privremeno preseliti upravo u Čakovec. Djeca će biti njegovi pomoćnici, a ako odrade dobar posao očekuje se i posjet Djedice tijekom adventskih subota.

Ako vam hladnoća ne smeta i stojite čvrsto na nogama, preporučujemo vam divno klizalište koje će ove godine obogatiti čakovečku manifestaciju „Advent u gradu Zrinskih“. U klizanju će svi ljubitelji aktivnosti na ledu moći uživati čak do 8. siječnja 2023. godine, svaki dan od 10 do 21 sat. Prostirat će se na površini od 450 m2 klizačkog prostora, na Trgu Republike u Čakovcu, uz sam Perivoj Zrinskih, te će na taj način uz bogatu gastronomsku ponudu sačinjenu ponajviše od toplih napitaka i blagdansko ozračje povezati centralnu blagdansku priču Čakovca koja će krenuti od Franjevačkog trga. Za djecu će biti organizirana i besplatna škola klizanja, a ukoliko vremenske prilike to dopuste, za sve željne zimskog, snježnog ugođaja pripremaju i umjetna sanjkališta diljem Čakovca.

Program Adventa u Čakovcu počinje 26. studenoga i traje do Badnjaka, no blagdanski program u Čakovcu završava tradicionalnim dočekom Nove godine na Trgu Republike.

Ne sumnjamo kako će zima u gradu Zrinskih baš kao i prošle godine u Čakovec privući posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske, ali i izvan nje, pa onda što više reći nego – posjeti Čakovec, srce Međimurja!

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja