„Volonteri u parku“

U sklopu projekta Živjeti zdravo, druga aktivnost bit će održana povodom Dana planeta Zemlje

petak 20. travnja 2018. od 10:30 do 12:00 sati

u jezeru podno zidina čakovečkog Starog grada u Perivoju Zrinski.

Polaznici Dječjeg vrtića Cipelica, Područnog odjela Vjeverica i Matičnog objekta Cipelica održat će sat tjelovježebe. Aktivnosti će voditi studentice Učiteljskog fakulteta Sveučlišta u Zagrevu – Odsjek Čakovec uz koordinaciju prof. dr. sc. Ivane Nikolić. Sudjelovat će 100 djece iz četiri vrtićke skupine i osam odgajatelja.

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašenje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Zamišljeno je da se djeca i obitelji aktivno igraju u parku, organiziraju različite potrage, uživaju u prirodi i jednostavno se druže na svježem zraku. Projekt se provodi diljem Hrvatske, a u Čakovcu bi se aktivnosti provodila u Perivoju Zrinskih. 

Aktivnosti organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizicaiju projekta.

Tomica Jakopec, 

tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca i koordinator aktivnosti Volonteri u parku za Grad Čakovec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*