Vrtić u Mačkovcu dobio novo ruho i nove igračke

Podjelom tradicionalnih igračaka u Dječjem vrtiću „Mrav“ u Mačkovcu te smotrom učeničkih zadruga Međimurske županije održanom u središtu Čakovca, u četvrtak je započeo program obilježavanja Dana Grada Čakovca.

Radovi na adaptaciji Dječjeg vrtića „Mrav“ u Mačkovcu, koji djeluje u sklopu ustanove Dječji vrtić „Cipelica“ počeli su početkom ove godine, a završili prije mjesec dana. Uređeno je pročelje, staza oko objekta, ulaz za osobe s teškoćama, zamijenjena stolarija, izolirani stropovi, uređen sanitarni čvor, a oličene su i prostorije. Ukupni troškovi iznosili su nešto manje od 600 tisuća kuna, a sa 40 posto sufinancirani su sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Završetak radova prigodno je obilježen programom „Dajmo djeci korijene i krila“, koju zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj iz Krapine, a putem kojeg se njeguju narodni običaji te vrtićima daruju tradicionalne igračke. Ovo je već peti vrtić na području Grada koji dobiva ovakve igračke, a da ih djeca odlično prihvaćaju, posvjedočili smo i u Mačkovcu.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, nije slučajno što smo program obilježavanja dana grada započeli s donacijom namijenjenom upravo našim najmlađim sugrađanima. Čakovec je grad prijatelj djece, tu titulu svake godine potvrđujemo i unaprjeđujemo, a obnavljanjem i darivanjem vrtića u Mačkovcu, pokazujemo da je u sastavu Grada i 13 mjesnih odbora u koje ravnomjerno ulažemo, rekao je Kovač, zaželivši djeci puno igre, smijeha i veselja u obnovljenim prostorima te s novim igračkama.

Osim gradonačelnika, programu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved, predsjednik MO Mačkovec Dragutin Balog, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cipelica“ Gordana Šoltić Siladi, članovi Upravnog vijeća ustanove i gradski vijećnici.

(d.v)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*