Zapaljene svijeće na grobovima preminulih gradonačelnika

Uoči početka protokola obilježavanja blagdana Svih svetih, u sklopu kojeg su u ime građana Čakovca položili vijenac i zapalili svijeće podno središnjeg križa na čakovečkom grobu, u spomen na poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović, zapalili su svijeće i na grbovima preminulih bivših čakovečkih gradonačelnika.

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca, mandat je obnašala od 1993. do 1997. godine, a gotovo do smrti bila je i vijećnica u čakovečkom Gradskom vijeću, a preminula je 2011. godine.

Branko Šalamon, dužnost gradonačelnika obnašao je od 2001. do 2013. godine, puna tri mandata, a bio je i predsjednik Gradskog vijeća. Tu je funkciju obnašao i 2013. godine kad je iznenada preminuo.

„Odavanjem počasti osobama koji su svojim javnim djelovanjem ostavili traga u sredini u kojima su radili i živjeli, pogotovo onima koji su vodili naš grad, pokazujemo da cijenimo njihov doprinos te iskazujemo zahvalnost na svemu pozitivnom što su učinili za naš grad.“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Kovač.

(David Vugrinec)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*