medjimurjepress@gmail.com

Započeli radovi na Regionalnom teniskom centru Čakovec

Danas, 4. studenoga 2020. godine, na mjestu budućeg Regionalnog društveno-teniskog centra Čakovec (Športska ulica, preko puta KTC-a), održana je konferencija za novinare na temu početaka radova na izgradnji otvorenih teniskih igrališta koja će biti dio budućeg teniskog kompleksa.

Na konferenciji su govorili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i Josip Sabolek ispred TK Franjo Punčec Čakovec.

-Prva faza izgradnje dva terena s tvrdom podlogom koja će biti prekrivena balonom osigurana su sredstvima Grada Čakovca od pola milijuna kuna, dok će ostatak od pola milijuna financirati TK “Franjo Punčec”. Prva faza trebala bi biti završena već za mjesec dana – uvodno je naglasio gradonačelnik Kovač. Inače, vrijednost cijelog projekta iznosit će cca 20 milijuna kuna, a vjerujem da ćemo to iduće godine zatvoriti sa Središnjim državnim uredom za sport. Posebno bih se zahvalio predsjednici Teniskog saveza Hrvatske gospođi Nikolini Babić koja je inicijator projekta izgradnje.

Josip Sabolek osvrnuo se na tri važne komponente ovog projekta koji je veliki iskorak za Grad čakovec, ali i sam TK “Franjo Punčec”. Već prva faza nam puno znači zbog terena sa tvrdom podlogom koju do sad nismo imali. Kako naš klub organizira puno teniskih natjecanja i evenata, prošle godine čak 20 službenih turnira s preko tisuću tenisača sada će se otvoriti mogućnosti i zimskih natjecanja. I ono najvažnije, novi teniski centar imat će zemljane terene, dvoranu i klupske prostorije.

Nikolina Babić rekla je kako je Hrvatski teniski savez u pripremama razvoja tenisa u državi do 2027. godine, a ovaj projekt izgradnje Regionalnog centa sigurno će pridonijeti boljoj infrastrukturi koja će na najbolji način omogućiti nove kvalitetne turnire svjetskog karaktera. U toj strategiji Čakovec ima svoje mjesto kao tradicionalni teniski kraj koji je iznjedrio mnoge tenisače, ali i svjetskog prvaka. Regionalni centar omogućiti će okupljanje tenisača iz pet okolnih županija, ali i brojnim rekreativcima da se aktivno bave ovim bijelim sportom. Da ne govorim o brojnim turnirima, edukacijama, trenerskom usavršavanju, ali i mjestu na turističkoj karti Europe.

Napomenimo da postojeći tereni ostaju, dok se ne provede javna rasprava i GUP-om odluči što i kako s prostorom nekadašnjeg nogometnog igrališta.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*