Započeo dječji tjedan

Sjednica Dječjeg vijeća Grada Čakovca

Danas je u Čakovcu započeo DJEČJI TJEDAN koji traje do 7, listopada pod motom “LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA”.

Dorja Vincek dječja gradonačelnica uz suport zamjenika Gradonačelnika Zorana Vidovića pozdravila je nove male vijećnike, koji su odmah započeli s postavljanjem pitanja koje zanimaju naše najmlađe sugrađane. Od zebri na cestama, zaštite njihovih prava pa sve do dječjih igrališta u gradskim četvrtima koje ih još nemaju.

Grad Čakovec kao Prijatelj djece poduzima niz aktivnosti koji oplemenjuju život djece u gradu. S punom pažnjom slušaju komentare malih vijećnika i čine sve da zadovolje njihova zapažanja, želje i uočavanja nedostataka.

Već nakon održane sjednice naši mladi sugrađani priključili su se manifestaciji “Krug mira” na Trgu Republike na kojoj su odaslane poruke odraslima, ačiji je koordinator bila Umjetnička škola “Miroslav Magdalenić”.

U programu su sudjelovali folklorna skupina 3. Osnovne škole Čakovec, Dječji zbor “Čakovečki mališani”, Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni studio “Livi”, Čakovečke mažoretkinje i Plesni studio Vivona.

Uz dječju gradonačelnicu i zamjenika gradonačelnika, okupljenima se obratila i predsjednica društva “Naša djeca” Čakovec Gordana Šoltić Siladi.

Dječjem tjednu priključili su se Dječji vrtić Cvrčak Područni odjel “Stonoga” Novo Selo Rok i tamošnja Područna škola s radionicom “Krug mira”. Tijekom dana Područni odjel “Maslačak” IV skupina održao je “Vrtićku pričaonicu”, roditelji čitaju uz likovnu radionicu “Moj prijatelj”, V skupina radionicu na temu “Dječja prava”i otisak dječjih dlanova u glini. Skupina VI posjetila je knjižnicu, dok je Područni odjel “Pirgo” VI b skupine održao radionicu izrade plakata na temu “Dječja prava”. Montessori skupina imala je likovnu i glazbenu radionicu. Polaznici Dječjeg vrtića Bambi posjetili su “Dom za starije i nemoćne” u Čakovcu.

(rd)

Foto: Smiljana Nedeljko

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*