Međimurje Press
Grad Čakovec

Završeni radovi na obnovi kuhinje i blagovaonice u 1. OŠ Čakovec

U nizu redovnih i izvanrednih ulaganja u zgrade osnovnih škola čiji je osnivač Grad Čakovec, posljednjih se mjeseci radilo na obnovi kuhinje i blagovaonice u 1. OŠ Čakovec. Riječ je o najvećoj školi, ne samo na području Grada Čakovca, već i Međimurske županije, koju, uključujući i dvije područne škole, pohađa 800 učenika. Jedna je od najljepših javnih zgrada u Čakovcu, u kojoj je tradicija provođenja obrazovanja duga čak 123 godine. U samu zgradu se kontinuirano ulaže, obnavljaju se učionice, izgrađena je i nova školska dvorana, dograđeni su prostori za odvijanje nastave, a krajem prošle godine su započeli i radovi na obnovi kuhinje i blagovaonice.

Osim samog uređenja prostora i opremanja kuhinje gdje je trebalo zadovoljiti sve propise i sanitarne uvjete za pripremu i konzumiranje hrane, obavljeni su i dodatni građevinski radovi kako bi se povećala sigurnost i građevinska stabilnost objekta. U obnovu tih prostora na katu škole uloženo je milijun kuna, od čega 230.000 u kuhinjsku opremu, a ostatak u građevinsko obrtničke radove.

Radove, koji su na samom kraju te se očekuje još tehnički pregled, u petak je obišao i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač koji je izrazio zadovoljstvo krajnjim rezultatom kojeg i učenici i djelatnici ove škole zaslužuju. „Kontinuirano dokazujemo nadstandarde u obrazovanju na području Grada Čakovca, a ova je škola po ostvarenim rezultatima godinama vodeća na području Međimurja.“

Ravnatelj škole Siniša Stričak rekao je kako se od 670 učenika koliko pohađa samu školu u Čakovcu, hrani njih 530. Uz te obroke užine, svakodnevno se priprema i 60 ručkova za učenike u produženom boravku. Iako je novoobnovljena blagovaonica prostrana, zbog zadovoljavanja epidemioloških mjera, užina će se i dalje posluživati u dva termina, posebno za učenike nižih te posebno za učenike viših razreda. U školskoj kuhinji je zaposleno troje kuhara.

(kš)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja