50. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika

Na sjednici stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća doneseno je nekoliko važnih zaključaka za grad.

U cilju lakšeg i povoljnijeg stjecanja građenja prve nekretnine, kolegij gradonačelnika daje slijedeći prijedlog izmjene Prijedloga Odluke o komunalnom doprinosu Gradskom vijeću: U Prijedlogu odluke o komunalnom doprinosu mlade obitelji do 40 godina starosti koje stječu svoju prvu nekretninu ostvaruju pravo na potpuno oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa.

Kolegij gradonačelnika daje slijedeći prijedlog izmjene Prijedloga Odluke o komunalnom doprinosu Gradskom vijeću: da se gospodarske građevine poljoprivrednih djelatnosti – farme za uzgoj životinja, silaža stočne hrane i slično, za II zonu smanji s 15,00 kn/m3 na 1,00 kn/m3, za III zonu s 10,00 kn/m3 na 1,00 kn/m3 i za IV zonu s 5,00 kn/m3 na 1,00 kn/m3.

Prihvaćena je ponuda tvrtke Instal promet Kanižaj d.o.o. za izradu glavnog projekta zida urni i uređenje pripadajućih pješačkih staza i parkirnih površina na groblju u Murskom Središću u iznosu od 19.875,00 kuna.

Zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan da pribavi tri (3) cjenika za poslove ispitivanja sredstava rada i radne okoline, mjerenja emisija štetnih tvari u zraku iz stacioniranih izvora, ispitivanja elektro i gromobranskih instalacija, servisiranje vatrogasnih aparata i opreme, ispitivanje stabilnih sustava za dojavu i gašenje požara.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*