Aktivni u mirovini

U prekrasnom krajoliku ribnjaka „Zalešće“ svoje tradicionalno druženje i danas, u četvrtak, 22. kolovoza 2019. godine, održali su članovi Podružnice umirovljenika Mursko Središće te istovjetne udruge iz susjedne nam Lendave, a na koji su pozvali i gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka.

Gradonačelnik se rado odazvao pozivu jer je suradnja s Podružnicom umirovljenika svake godine sve bolja i bolja, a što je posebice važno zbog dobrobiti starije populacije. Prije više godina udruga se uselila u nove prostorije, uz to je dobila na korištenje salu za društvene namjene na bivšoj autobusnoj postaji, uredila se viseća kuglana te streljana za zračne puške. Grad također pomaže udruzi kod nabavke potrebitih sportskih rekvizita i dodjeljuje im godišnju donaciju za njihovo djelovanje. Svi umirovljenici s manjim mirovinama s područja grada dobivaju bonove za Uskrs i Božić. Podružnica umirovljenika uključuje se u razne gradske aktivnosti te im je gradonačelnik na tome zahvalio.

Današnji susret naročito je važan jer su ove godine Grad Mursko Središće i Općina Lendava potpisali Sporazum o suradnji koji će zasigurno produbiti suradnju ove dvije udruge koje već dugi niz godina egzistira. Dio druženja bio je i sportskog karaktera, a uopće nije bilo bitno tko je bio bolji već je jedini cilj toga da učestvuju svi koji mogu i da budu aktivni u zrelijim godinama i time sačuvaju zdravlje. Nakon sportskog djela druženje se nastavilo sa svekolikom okrjepom.

(GMS)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*