medjimurjepress@gmail.com

Borba protiv komaraca se nastavlja

Grad Mursko Središće je u 2019. godini, u dogovoru s Bioinstitutom i Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, provodio tretiranje larvi komaraca na području zaraženosti u gradu Mursko Središće i pripadajućim naseljima, a zadnje tretiranje adulta komaraca (odraslih komaraca) je bilo krajem prošlog tjedna na skeli Fusek. Zbog vode koja se zadržava u obliku lokva iza poplave koja je nedugo bila na području skele Fusek te koja se grije zbog visokih temperatura koje su u posljednja dva tjedna bile pojavio se priličan broj komaraca uz rijeku Muru, a koji onda ulaze u naselja.

Obzirom na visoke troškove tretiranja, a na dvojbeni učinak te da bi tretiranje imalo učinak i da bi tretman bio uspješan potrebno je zadovoljiti vremenske uvjete (temperataru zraka, vjetar, vlaga) i zbog toga treba tim tretmanima pristupati vrlo racionalno i prema svim pravilima struke, a isto tako da bi ono bilo efektnije potrebno je da se komarci tretiraju sustavno po okolnim općinama.

U srijedu, 19. lipnja 2019. godine na cijelom području grada Mursko Središće uključujući i pripadajuća naselja Bioinstitut Čakovec će provesti adulticidno tretiranje komaraca (odraslih komaraca) u vremenskom razdoblju od 07:00 do 09:00 sati i od 19:00 do 21:00 sati. Molimo građane da se u to vrijeme ne zadržavaju previše na otvorenom te da zatvore prozore na kućama, a pčelare molimo da zaštite pčele u vrijeme provedbe tretiranja.

GMS

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*