medjimurjepress@gmail.com

Konačno rješenje prometovanja od Murskog Središća do Čakovca

Prije nekoliko godina počela je gradnja pješačko biciklističkih staza od Čakovca prema Murskom Središću, a što je u današnjem načinu prometovanja od nasušne potrebe. Gradnja je zastala u Slemenicama. Danas je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak bio na radnom sastanku u Hrvatskim cestama, Ispostava Varaždin na temu nastavka gradnje pješačko biciklističke staze, modernizacije ceste te uređenje glavnog raskršća u Murskom Središću.

Hrvatske ceste ishodile su građevinsku dozvolu za PBS za nastavak gradnje do Murskog Središća, a trenutno se rješavaju pravno imovinski poslovi koji bi trebali biti gotovi u roku nekoliko mjeseci, a zatim još slijedi javna nabava i osiguranje financijskih sredstava za gradnju istog, a gradonačelnik Dražen Srpak je o tome već razgovarao s direktorom Hrvatskih cesta g. Škorićem u Zagrebu, gdje je obećano da kad se završi proces pravno imovinskih poslova Hrvatske ceste pronaći novac za realizaciju tog projekta.

Hrvatske ceste već su postavile kod Konzuma konzolu za označavanje i osvjetljavanje pješačkog prijelaza, prije toga pokazivače brzine te stupiće koji sprečavaju parkiranje na nogostupima u centru grada. Također će kod Konzuma biti uskoro postavljena kamera za mjerenje brzine te će vozači morati pripaziti na propisanu brzinu kretanja tom prometnicom kako bi izbjegli moguće kažnjavanje. Na dašnjem sastanku također se utanačilo da će se glavno raskršće prije graničnog prijelaza u Murskom Središću rekonstruirati na način da se postave semafori s odgovarajućom modernom tehnologijom jer je to najbolje rješenje i za pješake koji moraju prijeći državnu prometnicu, a i eventualna gradnja rotora iziskivala bi zadiranje u gradski park i druge privatne čestice što uvelike komplicira sam projekt.

Još će se odraditi jedan radni sastanak na terenu na kojim će se proanalizirati svi detalji te se nakon toga pristupa projektiranju, a nakon toga i rekonstrukciji samog raskršća. Uz već postojeću regulaciju teretnog prometa sa ovim projektima znatno će se olakšati i zapravo omogućiti prometovanje biciklista i pješaka cijelom dionicom od Murskog Središća do Čakovca, naselja Štrukovec i Žiškovec dobiti će PBS kroz naselje, a sve to će u velikoj mjeri pridonijeti velikoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Grad Mursko Središće zahvaljuje Hrvatskim cestama na svoj dosadašnjoj i budućoj kooperativnoj suradnji.

(tekst: Grad Mursko Središće)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*