medjimurjepress@gmail.com

Ljeto uz Muru 2019. završilo s “Gradskim kotlićima”

Veoma posjećena, kulturno zabavna manifestacije “Ljeto uz Muru 2019.” završila je danas na terenima Športsko rekreacijskog centra “Zalešće” s tradicionalno kuhanje jela “Gradski kotlići“. Ove godine na kotlićima  je sudjelovalo 30 ekipa te su članovi istih počeli dolaziti već u 06,00  sati ujutro kako bi svoje kotliće završili na vrijeme. Grad Mursko Središće i Turistička zajednica grada Mursko Središće svakoj su ekipi dali bonove u iznosu od 100,00 i 150,00 kuna koje su mogli iskoristiti u trgovini KTC i mesnici Mihalić te su također osigurali tanjure, žlice, čaše i kruh dok su ekipe sa sobom morale ponijeti posude za kuhanje, pribor za kuhanje, plinsku bocu, drva i ognjište.

Tijekom prijepodneva se okrenulo oko dvije tisuće ljudi iz područja grada Mursko Središće, okolnih naselja ali i susjedne Slovenije koji su kušali ukusna raznovrsna jela (grah, čufte, gulaš, kotlovina, mahune) koja su sudionici viješto pripremili. Atmosferu su dodatno podigli članovi tamburaškog sastava “Tambura” pa se tako pjevalo, plesalo i zabavljalo.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak obišao je svaki kotlić te se zahvalio ekipama na sudjelovanju i pozvao ih da i druge godine budu dio ove kulinarske manifestacije.

GMS

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*