Međimurje Press
Grad Mursko Središće

Mursko Središće predstavilo se na plesnom festivalu u Letniju!

Gradonačelnici Murskog Središća i Lentija, Dražen Srpak i Lászlo Horvath, već godinama njeguju dobru suradnju, a ova dva grada su partneri čak na dva prekogranična projekta, kao direktni rezultat te suradnje. Kroz prvi, Energy tour, uskoro će biti u Murskom Središću uređen interpretacijski centar Spomen dom rudarstva – Cimper i Spomen park naftaštva u Peklenici, dok je drugi, Cross Cultural Tool Kit izvor mnogobrojnih kulturnih manifestacija. Jedna od njih je u subotu, 23. travnja održana u Lentiju.

Riječ je o plesnom festivalu i turističkom sajmu koji se tamo tradicionalno održava povodom Jurjeva. Mursko Središće predstavilo se sjajnim nastupima mažoretkinja, domaćim proizvodima međimurskih OPG-ova i prezentacijom svojih turističkih proizvoda.

Festival su otvorili gradonačelnici dvaju gradova, naglašavajući dobru suradnju na obostranu korist. Sasvim je sigurno da će i u nadolazećem razdoblju biti sličnih projekata međunarodne suradnje, a zajednička druženja na sličnim manifestacijama u Murskom Središću i Lentiju, već su urodila novim idejama za suradnju, kako kroz projekte, tako i van njih, kako s mađarskim partnerima, tako i susjednim slovenskim. Brojni su građani Murskog Središća također bili na festivalu, prateći mlade mažoretkinje u nastupima i usput upoznajući mjesto koje se nalazi na svega 15 minuta vožnje.

I gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, istaknuo je da je Lenti zemljopisno puno bliži Murskom Središću nego mnogi hrvatski gradovi, a i obrnuto, te da suradnja i projekti otvaraju i brojne mogućnosti za naše građane.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja