medjimurjepress@gmail.com

Plava skupina HDZ-ovih europarlamentaraca u Murskom Središću

SPONZORIRANI ČLANAK

Plava skupina europarlamentaraca danas je posjetila najsjeverniji grad te se družila s građanima koji su se natjecali u manifestaciji „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“. Također su posjetili novopostavljenu klupicu za dojenje i prematanje koju je Grad Mursko Središće postavio na inicijativu udruge „Serjojnske mame i bebe“.

Dubravka Šuica, sadašnja zastupnica u Europskom parlamentu došla je zapravo iz najjužnije točke Hrvatske u najsjeverniju točku, a impresije su bile prekrasne iako nije prvi puta bila ovdje. Saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade RH te sadašnja kandidatkinja za Europski parlament Sunčana Glavak i cijela skupina bili su jednostavno impresionirani i imali su same pohvale na ljepotu našeg kraja, uređenjem mjesta, šetnicom uz rijeku Muru.

Nakon šetnje gradom posjetili su gradilište novog dječjeg vrtića u ulici Slatine u Murskom Središću koji je financiran iz fondova Europske unije te su naglasili važnost našeg članstva u Europi koje nam je donijelo ovakve prevažne projekte. U gradu Mursko Središće projekti financirani sredstvima Europske unije su: izgradnja novog dječjeg vrtića, uređenje Gospodarske zone Brezje, „Svi u vrtić“, „Zaželi – program zapošljavanja žena“,… Konferencija za medije održala se kod novog dječjeg vrtića koji je u izgradnji na kojoj su kandidati za novi saziv Europskog parlamenta istaknuli važnost članstva u Europi te su bili ugodno iznenađeni količinom projekata koji se provode u gradu Mursko Središće. Također, kandidati su naglasili važnost rješavanja problema teretnog prometa u Murskom Središću te su iznijeli da Vlada na tome intenzivno radi kroz pripremu studija koje su potrebite za gradnju zaobilaznice i mosta.

NA IGRALIŠTU NA ŠETNICI UZ RIJEKU MURU POSTAVLJENA KLUPICA ZA DOJENJE I PREMATANJE

Na inicijativu udruge „Serjojnske mame i bebe“ Grad Mursko Središće je na igralištu na šetnici uz rijeku Muru postavio klupicu za dojenje i prematanje. Klupicu je izradila tvrtka Deban dizajn d.o.o. iz Murskog Središća. Danas, 11. svibnja 2019. godine udruga „Serjojnske mame i bebe“ i Grad Mursko Središće organizirali su otvorenje klupice. Po ovom lijepom i sunčanom vremenu na igralištu su se okupila brojna djeca koja su uživala u igri te njihovi roditelji, bake i djedovi. Članice udruge dijelile su balone mališanim te poklanjale dude varalice roditeljima. Navedenom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Dražen Srpak kojem su se članice udruge velikodušno zahvalile na brzoj realizaciji postavljanja klupice.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*