Međimurje Press
Grad Mursko Središće

Projekti za most i zaobilaznicu i rekonstrukcija ceste Mursko Središće – Slemenice

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je boravio u Međimurskoj županiji gdje se je i po prvi puta održala sjednica Vlade. U sklopu svog posjeta Međimurskoj županiji predsjednik Vlade RH posjetio je i najsjeverniji rudarski grad.

Uz Predsjednika Vlade grad Mursko Središće posjetili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković te saborska zastupnica Sunčana Glavak.

U uredu gradonačelnika održani je sastanak na kojem je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak predsjednika Vlade i suradnike upoznao sa poviješću rudarstva ali i najvažnijim infrastrukturnim projektima koji su u provedbi ili će se tokom ove i 2020. godine provesti. Govoreći o problemu graničnog prijelaza Mursko Središće Predsjednik Vlade istaknuo je da će se novim mostom na rijeci Muri riješiti pitanje rasterećenja centra grada, a čime bi se povezala prometna infrastruktura Hrvatske, Slovenije, a zatim Mađarske i Austrije. Predsjednik je ujedno istaknuo da je upoznati da je grad poznat po poduzetničkom duhu, što dokazuju poduzetnici koji svojim ulaganjem, inovacijama i kvalitetnim radom doprinose gospodarskom i poduzetničkom razvitku grada. Predsjednik Vlade najavio je i da je u pripremi potpisivanje velikog ugovora za Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Mursko Središće, te je iznio: „Svi projekti koji se realiziraju u kontaktu s različitim ministarstvima imaju našu podršku“.

Gradonačelnik Dražen Srpak naglasio je važnost izgradnje novog mosta preko rijeke Mure i zaobilaznice Mursko Središće čime će se spojiti hrvatski i slovenski autoput. Zahvalio je Predsjedniku Vlade i ministrima na dolasku: „Smatram da je ovo priznanje nama da dobro radimo ali i dokaz koliko Ova Vlada brine o regijama u Hrvatskoj i koliko ulaže da se razvoj događa ravnomjerno“. Uz gradonačelnik sastanku su prisustvovali zamjenik župana Josip Grivec, zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak, potpredsjednik Gradskog vijeća Kristijan Antolović, ravnateljica Dječjeg vrtića „Maslačak“ Ivana Maltarić, direktor tvrtke Sobočan interijeri Franjo Sobočan, direktor tvrtke Inter viličari Zvonimir Babić i direktor tvrtke Cartex Igor Drev.

Predsjednik Vlade RH obišao je i novi dječji vrtić u ulici Slatine koji je u izgradnji te je rekao da mu je posebno drago što se u gradu Mursko Središće gradi veliki dječji vrtić koji će se prostirati na oko 1400 m2, kapaciteta za 150 djece i za koji su dobivena sredstva Europske unije u iznosu od 7,4 milijuna kuna. Novi dječji vrtić je jedan od brojnih koji se u mandatu ove Vlade gradi, obnavlja ili dograđuje. Kod dječjeg vrtića Predsjednika su dočekali mališani dječjeg vrtića „Maslačak“ koji su mu zahvalili na pomoći oko izgradnje novog dječjeg vrtića.

Svoj posjet u najsjevernijem gradu Predsjednik je završio sa posjetom tvrtci Sobočan interijeri koja je tijekom 19 godina poslovanja izrasla u jednu od vodećih europskih kompanija za opremanje poslovnih i proizvodnih interijera namještajem i pripadajućom opremom. Ove godine tvrtka je otvorila novu, četvrtu halu površine 5.100 četvornih metara u kojoj se odvijaju završna montaža, kontrola kvalitete, pakiranje, skladištenje i utovar. Direktor tvrtke Sobočan interijeri Franjo Sobočan prezentirao je predsjedniku Vlade RH njihov rad i proizvode. Predsjednik Vlade kazao je da je riječ o respektabilnoj tvrtci koja zasigurno jača hrvatsku drvnu industriju.

Uz čelnike grada Predsjednika Vlade i ministre srdačno su dočekali i predsjednici Mjesnih odbora, gradski vijećnici te predsjednici i predstavnici udruga.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja