medjimurjepress@gmail.com

Rješena još jedna dugogodišnja potreba mještana Peklenice i Križovca

OBNAVLJA SE STARA KAPURA NA GROBLJU KRIŽOVEC PEKLENICA

 Prošle godine nakon dugogodišnje želje mještana Peklenice i Križovca prišlo se je adaptaciji i dogradnji grobne kuće na groblju Križovec Peklenica te je uloženo do sad 375.000,00 kuna. Tako je dograđena nadstrešnica za potrebe sprovoda i služenja spovodnih misa, u potpunosti zamijenjeno krovište te još niz manjih zahvata.

Završnu fazu uređenja Grad Mursko Središće kandidirao je djelomično u Ministarstvo graditeljstva te je i odobreno 92 tisuće kuna od traženih 160 tisuća dok Grad u proračunu ima još svojih novaca 240 tisuća kuna. Ovih dana radovi na grobnoj kući koje izvodi tvrtka Mukas d.o.o. privode se kraju, a isti će svakako završiti do blagdana Svih svetih. Tako grobna kuća ima nove instalacije, klimatizirane prostore, novu akustiku, uređene sanitarije i dvije priručne kuhinje za potrebe boravka bližnjih u danima ispraćaja pokojnika. Time se je riješila još jedna dugogodišnja potreba mještana Peklenice i Križovca. Naravno da treba skrbiti o svim objektima koji se nalaze na našim grobljima.

U Murskom Središću stara “kapura” obnovljena je prije više godina, a krajem ove godine mjesni odbori Križovca i Peklenice izrazili su želju da se obnovi stara “kapura” i na groblju Križovec Peklenica. Gradonačelnik Dražen Srpak je njihovu inicijativu prihvatio te je prije desetak dana započela rekonstrukcija stare mrtvačnice na groblju Križovec Peklenica koja obuhvaća zamjenu krovišta i fasade te će navedeni radovi završiti do blagdana Svih svetih.

(tekst: Grad Mursko Središće)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*