medjimurjepress@gmail.com

Sastanak na temu zaobilaznice i mosta u Murskom Središću

POSJET MINISTRA VANJSKIH POSLOVA I MINISTRA GOSPODARSTVA NAJSJEVERNIJEM GRADU NA TEMU GRADNJE ZAOBILAZNICE I MOSTA

Dana 25. srpnja 2019. godine u Čakovcu se održala 171. sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj su doneseni neki vrlo važni zaključci, a koji se tiču Grada Mursko Središće. Prvi je da se zadužuje Ministarstvo vanjskih poslova da sa Republikom Slovenijom dogovori točku spajanja za novi most. Drugi je da se zadužuju Hrvatske ceste da nakon dogovora sa Slovenijom odmah započnu sa projektiranjem zaobilaznice i mosta. Treći pak zaključak nalaže Hrvatskim cestama revitalizaciju postojeće ceste od Žiškovca do Murskog Središće sa proširenjem iste, gradnjom staza i postavljanjem semafora u centru grada.

Odmah nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske gradonačelnik je kontaktirao ministra vanjskih poslova dr. Gordana Grlića Radmana te ga pozvao da dođe u grad Mursko Središće kako bi mu gradonačenik na licu mjesta predstavio problem koji tišti građane Murskog Središća i svih naselja do Čakovca te kako bi mu predstavio već izrađeno idejno rješenje izgradnje brze ceste, zaobilaznice i mosta preko rijeke Mure, a sve u
svrhu realizacije zaključka Vlade RH koji govori o tome da se zadužuje Ministarstvo vanjskih poslova za dogovor s Republikom Slovenijom o točki spajanja novog mosta, a što je preuvjet za daljnje radnje tj. projektiranje mosta, zaobilaznice i ceste s rješavanjem imovinskom pravih poslova te time stvaranje preduvjeta za konačnu realizaciju tog projekta.

Na tragu toga u subotu 04. siječnja 2020. godine ministar vanjskih poslova dr. Gordan Grlić Radman i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Darko Horvat posjetiti će grad Mursko Središće te će se održati radni sastanak u 10 sati na tu temu na kojem će uz gradonačelnika nazočiti njegovi suradnici i župan Občine Lendava g. Janez Magyar. Obzirom što je ministar vanjskih poslova bio više godina veleposlanik u Republici Mađarskoj na sastanak su pozvani i naši prijatelji Hrvati iz pobratimljene Općine Narda. Naime tada kao veleposlanik u Mađarskoj dr. Grlić Radman često je nazočio raznim događajima naše manjine u Mađarskoj na kojima je uglavnom bio i gradonačelnik Dražen Srpak te svakako postoji obostrana želja za ponovnim susretom te eventualno rješavanjem nekih pitanja važnih za opstojnost hrvatske manjine na tom području.

Očekujemo da se nakon ovog sastanka te upoznavanja ministra vanjskih poslova s ovim
projektom upravo na lokaciji vrlo brzo održi sastanak s mjerodavnim ministarstvo iz Republike Slovenije te što brže dogovori točka spajanja, a što je preduvjet za projektiranje. Gradonačelnik Dražen Srpak u svoje ime, a i u ime svih ljudi koji trpe zbog ovog problema želi zahvaltii Općini Lendava na suradnji i potpori.

(tekst: Grad Mursko Središće)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*