Međimurje Press
Grad Mursko Središće

[Serjojnski fašnik 2023.] Velika fašnička povorka 19. veljače, a male maškare 18. veljače!

Fašnička povorka i ovoga puta oživjet će pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice Murskog Središća. Turistička zajednica Grada Mursko Središće i Grad Mursko Središće pozivaju na tradicionalni „Serjojnski fašnik 2023.“ koji će se održati u nedjelju, 19. veljače 2023. godine s početkom u 14:00 sati u Murskom Središću.

Okupljanje fašničkih skupina kod sportske dvorane Mursko Središće predviđa se od 13:30 do 14:00 sati, nakon toga u 14:00 sati kreće fašnička povorka ulicama: Vladimira Nazora, Frankopanska, Trg bana J. Jelačića do zgrade Gradske uprave (Trg braće Radića). Po završetku predstavljanja fašničkih skupina, proglašenja najbolje fašničke maske i najbolje tradicijske maske te obreda spaljivanja fašnika, ples maškara uz odličan glazbeni sastav se nastavlja u Pansionu „Ilonka“ u Murskom Središću. Organizatori za fašničke skupine osiguravaju bon za jelo i piće te krafne.

Fašničke skupine mogu se prijaviti do 13. veljače 2023. godine na e-mail: grad@mursko-sredisce.hr

U subotu, 18. veljače u gradu Mursko Središće održat će se Dječja fašnička povorka s početkom u 14:00 sati te će glavno mjesto događanja također biti ispred zgrade Gradske uprave.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja