Međimurje Press
Grad Mursko Središće

Spomen dom rudarstva od sada u vlasništvu Grada Murskog Središća

TEAM d.d. u stečaju prodao cijeli kompleks Spomen doma rudarstva za 219.000 kuna

Jedini objekt iz razdoblja rudarstva je stari separator ugljena. Služio je za čišćenje rovnog ugljena od zemlje i njegovo klasiranje. Ovaj stari objekt prenamjenjen je u Spomen dom rudarstva. Kako je objekt bio u devastiranom stanju u prvoj fazi nositelj radova – tvrtka TEAM d.d. obnovila je cijeli objekt uz donaciju tvrtke INA d.d za krovište. U drugoj fazi slijedilo je sadržajno popunjavanje Spomen doma u koje su se uključili mještani i stari rudari prepričavanjem zanimljivih rudarskih zgoda, donacijom rudarskih alata i fotografija. Turistička zajednica grada Murskog Središća osnovala je Rudarski zbor, Ministarstvo turizma pripomoglo je financijskim sredstvima za ostakljivanje lijevaka separatora, tvrtka HŽ Cargo d.o.o. donirala je stari vagon za prijevoz rudače, a vlč. Tomislav Antekolović bogato opremio Spomen dom starinama.

Grad Mursko Središće je dana 01. listopada 2018. godine od tvrtke TEAM d.d. u stečaju kupio cijeli kompleks Spomen doma rudarstva u iznosu od 219.000,00 kuna. Kompleks Spomen doma rudarstva obuhvaća poslovni objekt, zgradu separatora, nadstrešnicu, dvorište, sanitarije.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak istaknuo je kako će se, sad kada je Spomen dom rudarstva u vlasništu Grada Mursko Središće, zasigurno aktivnije i lakše poraditi na svojevremenom stavljanju cijelog kompleksa u punu funkciju te da će se turistička ponuda grada Mursko Središće podići na zavidan nivo diljem županije, Lijepe naše i šire.

(Izvor: wp.mursko središće)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja