medjimurjepress@gmail.com

Vijeće za prevenciju Grada Mursko Središće

Na 20.-om sastanku Vijeća za prevenciju Grada Mursko Središće koji se je održao u petak, 23. kolovoza 2019. godine raspravljalo se o aktualnom stanju sigurnosti u gradu Mursko Središće, prometnoj problematici te ostalim aktualnim temama.

Sastanku su prisustvovali: gradonačelnik Dražen Srpak, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić, predsjednik Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović, djelatnik Centra za socijalnu skrb – Ispostava Mursko Središće Ivan Lesjak, predstavnici Policijske postaje Mursko Središće Vjeran Horvat i Dejan Orehovec, komunalni redar Drago Belše te predstavnici medija Stjepan Mesarić i Zlatko Rihtarec.

Na sastanku se raspravljalo o pravnim i zakonskim obavezama mještana doseljenih u romsko naselje Sitnice, Zboru građana u naselju Sitnice, prometu, sigurnosti učenika i ostalih građana, početku nove školske godine,…

Zaključeno je tako da je stanje sigurnosti na području grada Mursko Središće na normalnom nivou ali i da je veoma bitno da cijeli sustav zajedno djeluje jer za sve postoji sankcija samo je treba znati primijeniti. Također, gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednik Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović najavili su Zbor građana na temu paljevina i ostale problematike u naselju Sitnice koji će se održati 29. kolovoza u popodnevnim satima. Isto tako, doneseni je zaključak da će Grad Mursko Središće pribaviti ponudu za postavljanje videonadzora nad okolišem kod Osnovne škole Mursko Središće kako bi se osigurala još veća sigurnost učenika.

Vezano uz sigurnost građana, Grad Mursko Središće zatražio je od Županijske uprave za ceste Čakovec postavljanje „ležećih policajaca“ u Frankopanskoj ulici u Murskom Središću iz pravca Peklenice i centra Murskog Središća.

Grad Mursko Središće zatražiti će očitovanje Centra za socijalnu skrb vezano uz detaljnu analizu i socijalni status pojedinih mještana i obitelji u romskom naselju Sitnice te prijedlog konkretnih mjere za rješavanje problema.

Gradonačelnik Dražen Srpak na sastanku se također osvrnuo na temu teretnog prometa u gradu Mursko Središće. Naveo je tako da su s 01. kolovozom 2019. godine nastupile određene promjene pa tako prema potpisanom Sporazumu pravo prijelaza kroz GP Mursko Središće imaju teretna vozila iznad 7,5 tona s registarskim oznakama ČK, VŽ te vozila sa slovenskim registarskim oznakama ili pak vozila koja imaju mjesto istovara ili utovara na ovom području te da je potrebno usuglasiti točku spajanja (RH i SLO) kako bi se što prije moglo početi s projektiranjem i izgradnjom novog mosta i zaobilaznice te će se tako na tu temu dogovoriti sastanak u Gradu Mursko Središće kojem će prisustvovati ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i župan Općine Lendava Janez Magyar. Gradonačelnik je iznio i kako je na sjednici Vlade RH održanoj u Međimurju jedan od zaključaka bio i vezan uz izgradnju biciklističke staze i proširenje ceste na potezu Mursko Središće – Slemenice te rekonstrukcija glavnog raskršća (postavljanje semafora) u centru Murskog Središća.

Ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće izvijestio je prisutne članove Vijeća za prevenciju o pojedinim promjenama koje su uvedene u osnovnoj školi radi veće sigurnosti učenika poput drugačijeg rasporeda učenika u predmetnoj nastavi (učenici ne moraju čekati izbornu nastavu jer se ista održava u drugoj smjeni pa time više nema jednog slobodnih sata između redovne i izborne nastave).

Predstavnici Policijske postaje Mursko Središće upozorili su na pojačani promet kod početka nove školske godine ( PU Međimurska provoditi će dvije akcije: „Poštujte naše znakove“ i „Siguran početak školske“) te zamolili sve sudionike prometa da budu oprezniji.

Gradonačelnik Dražen Srpak najavio je kako će se slijedeći sastanak Vijeća za prevenciju Grada Mursko Središće održati unutar dva mjeseca.

(GMS)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*