medjimurjepress@gmail.com

Zadnjih godina više milijuna kuna uloženo u Peklenicu

Ravnomjerni razvoj svih naselja je smjer u kojem se grad Mursko Središće želi razvijati, a da to i čini dokaz su investicije koje se provode po svim naseljima grada te na taj način diže kvaliteta življenja u tim lokalnim zajednicama.

Najveće mjesto iza Murskog Središća je Peklenica u koju se iz gradskog proračuna uložilo više milijuna kuna do sad, a stalno se planiraju novi projekti. Tako je u potpunosti obnovljena Čakovečka ulica, izgrađeni su nogostupi po naselju, asfaltirana je Zavrtna ulica, uređen park u centru mjesta, uređen Spomen park naftaštva, uređuju se vjerski objekti, pomaže se udrugama s kapitalnim donacijama, DVD je u potpunosti opremljen. Najveća pak je investicija adaptacija i dogradnja društvenog doma Peklenica koji postaje mali centar za kulturu te već sada svojom opremljenošću može zadovoljiti potrebe raznih događanja. U njega je dosad uloženo oko 2 milijuna kuna, a trećina toga novca dobivena je kroz pisanje projekata u nacionalna ministarstva te je Grad Mursko Središće svakako zahvalan što je u Zagrebu prepoznaju potrebe i u manjim lokalnim zajednicama.

Na kolegiju gradonačelnika održanom u srijedu 22. svibnja dati je nalog gradskim službama da se pokrene postupak jednostavne nabave za završno unutarnje opremanje društvenog doma u Peklenici u iznosu do 200 tisuća kuna čime će mještani dobiti punu kvalitetu za održavanje raznolikih sadržaja i manifestacija. Preostaje još samo uređenje fasade, a što će se pokušati učiniti kroz projekt energetske učinkovitosti. Također uskoro kreće gradnja staze između Peklenice i Križovca za što su potpisani ugovori, postavlja se javna rasvjeta u Zavrtnoj ulici, a i cijela Peklenica dobiti će novu led rasvjetu. Spomen park naftaštva kandidirani pak je u iznosu od 100 tisuća eura u Interreg zajedno s općinom Lovaszi iz Mađarske te će se ako prijava prođe do kraja i u potpunosti urediti.

(Grad Mursko Središće)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*