Međimurje Press
Grad Prelog

13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, pod nazivom Agro Arca

Drugu godinu zaredom, Grad Prelog ugošćuje 13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, pod nazivom Agro Arca.

Organizatori sajma su Grad Prelog i Udruga inovatora Hrvatske, a Agro Arca je svečano otvorena, prigodnom svečanošću, u petak, u sajamskom prostoru smještenom u dvorani Sportsko rekreacijskog centra DG Sport. Sve je na početku pozdravio Miljenko Šimpraga, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, a nakon njega svim su se prisutnima obratili i zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, te predsjednik Uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec.

Sajam je otvorio prigodnim riječima Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Kroz tri dana, na prostoru sajma Agro Arca 2022. biti će organizirano nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju, kao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola. Domaći i inozemni sudionici sajma AGRO ARCA  prepoznali su vrijednost i korisnost projekta jer im on otvara prostor za kvalitetan iskorak prema tržištima zemalja u okruženju, a nadasve tržištu Europske unije. Svake godine na izložbenom prostoru izlagači promoviraju domaćoj i inozemnoj poslovnoj javnosti 200-tinjak inovacija, eko ideja, proizvoda i novih proizvoda, mehanizaciju i tehnologiju u poljoprivredi. Uz potporu i pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, nad ovim nadasve važnim gospodarskim projektom, predstavljaju se brojna lokalna obiteljska i poljoprivredna gospodarstva iz Međimurja i okolice. „Samo zajedništvom možemo stvoriti okruženje za inovativno  i konkurentno gospodarstvo u kojem će znanje, iskustvo i kreativnost poljoprivrednog potencijala Hrvatske doći do punog izražaja“ poručuju iz Udruge inovatora Hrvatske. Ulaz na Sajam je slobodan, a organizatori su pripremili i mali turistički vlakić, koji će sve zainteresirane voziti iz centra Preloga do DG Sporta i Hotela Panorama, kao i do prostora Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja