148.685,00 kuna za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“

U prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisani su Ugovori o sufinanciranju iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Među potpisnicima Ugovora bio je i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a Ugovori su potpisani u utorak 17. srpnja.

Grad Prelog kandidirao je projekt „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića”. Partner projekta je Dječji vrtić Fijolica iz Preloga. Kako je pisalo u prijavnici projekta: „Cilj projekta je kompletno urediti vanjski prostor uz zgradu dječjeg vrtića u Prelogu. Krajnji cilj projekta je postizanje senzorne integracije djece te je dobro osmišljeno senzorno igralište dobar poticaj za poticanje senzorne integracije. Time se poboljšava sposobnost djeteta za interakciju s objektima i osobama u prostoru, povećava trajanje reakcije prilagodbe na senzorički podražaj, povećava se  samopouzdanje i samopoštovanje, poboljšavaju se kognitivne, osobne i socijalne sposobnosti djeteta, a time i govorne sposobnosti. Svime time se podiže kvaliteta života djeteta i njegove obitelji, a i cjelokupne zajednice“.

Potpisanim je Ugovorom Gradu Prelogu odobreno 148.685,00 kuna. Veliko zadovoljstvo istakao je gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek istakavši da su i ova sredstva nastavak ulaganja i obnove Dječjeg vrtića Fijolica Prelog. Obnova vrtića u Prelogu kreće ovih dana, a planirani završetak svih radova jest uoči školske godine 2019/20. Uz gradonačelnika Kolareka potpisivanju Ugovora nazočila je pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Grada Preloga Miljenka Radović.

Predstavnicima županija, gradova i općina obratili su se ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, pomoćnik ministrice Ivica Bošnjak, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, a uz državne tajnike iz oba ministarstva potpisivanju je nazočio i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*