Adaptacija Odmorišta Oporovec

U ponedjeljak 17. rujna, potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova na adaptaciji Odmorišta Oporovec

Ugovor su potpisali Ljubomir Kolarek, ispred Grada Preloga te Božidar Žvorc, ispred tvrtke Međimurje PMP d.o.o., koja će biti izvođač radova. Grad Prelog dio je projekta HAPPY BIKE uz partnere, mađarski grad Letenye, Grad Ludbreg te Županijsku upravu za ceste Varaždin.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Ukupni budžet projekta je 1.019.155,50 €, a ukupni budžet Grada Preloga 279.255,00 €. Glavni cilj projekta izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg) kroz privlačenje većeg broja posjetitelja,  zahvaljujući razvoju infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta.

Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 710.162,88 kuna (sa PDV – om). Samom potpisivanju Ugovora nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća rada Preloga Đuro Ujlaki, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš, Đurđa Kos, ispred Mjesnog odbora Oporovec te voditelj projekta Miroslav Hržić.

(s)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*