Međimurje Press
Grad Prelog

Andrej Plenković u Prelogu: “Računam da će građani znati cijeniti dosadašnja postignuća Vlade”

Uoči sjednice županijskog odbora HDZ-a u Gradu Prelogu, premijer Andrej Plenković istaknuo je postignuća Vlade, iskustvo i kvalitetno nošenje s nizom kriza u ovom mandatu, posebno s pandemijom koronavirusa. Posebno je naglasio pravodobnu reakciju Vlade koja je premostila zahtjevni situaciju mnogih poslodavaca pa tako i u Međimurskoj županiji.

Poslodavci u Međimurju dobili su za isplate zaposlenicima koje se odnose za ožujak i travanj oko 110 milijuna kuna, a slijede isplate za svibanj, rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Kao Vlada reagirali smo pravodobno i premostili zahtjevnu situaciju mnogih poslodavaca, prije svega za očuvanje radnih mjesta. U ovoj županiji fiskalnom decentralizacijiom dali smo puno više sredstava nego ranijei županiji i gradovima i općinama.

Uz europarlamentarku Sunčanu Glavak, ministra Darka Horvata, gradonačenika Murskog Središća Dražena Srpaka i gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka u Prelog je stigao i Žarko Tušek, koji predvodi listu HDZ-a 3. izbornoj jedinici. Napomenuo je da na izborima očekuje kako će zadržati broj mandata iz 2016. godine, a možda napraviti i iskorak u broju glasova.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja