medjimurjepress@gmail.com

Bogatstvo događanja narednih mjeseci u Prelogu i okolnim mjestima

Danas je na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu održana konferencija za novinare na kojoj su o predstojećim programima i najavama opširno govorili gradonačelnik Ljubomir Kolarek, ispred TZ Grada Preloga Ivan Gradečak-Joc i glasnogovornik Željko Sokač.

-Dolaskom Uskrsa počinje onaj živahniji dio godine s mnogobrojnim kulturnim i sportskim manifestacijama koje ili organiziramo ili podupiremo pokroviteljski. Mali smo grad, ali sadržaji koje nudimo prelaze vrijednosti niza gradova u našoj zemlji, ali i proračunskih sredstava. Kao što ponosno ističemo da su nas mnogi i kopirali prepoznavši naše vrijednosti, tako i mi čestitamo Gradu Čakovcu koji je poslije našeg Preloga postao Europski grad sporta za 2020.godinu. To je samo pokazatelj da je Međimurska županija prepoznata ne samo po gospodarstvu, već i sportu. Želim zahvaliti našim udrugama i organizacijama koji sudjeluju u svim našim programima našeg grada. I nismo danas ovdje na Marini slučajno, ona je akumulator naše duševne i tjelesne energije.  Ovaj pogled, zvuk ptica, idila, nije ništa drugo već poziv svim građanima Međimurja i šire da posjete ovu našu prekrasnu destinaciju, istaknuo je u uvodu gradonačelnik Kolarek.

Ivan Gradečak svoje izlaganje započeo je pripremom i pozivom na 20. Sajam cvijeća koja je dio obilježavanja Dana Međimurske županije i koja iz godine u godinu raste. Preko 30 izlagača 26.27. i 28. travnja, uz prigodne kulturno-umjetničke programe očekuje se preko 10.000 ljudi. Otvorenje je u petak, 26. travnja u 18 sati.

Željko Sokač naglasio je da se do kraja srpnja svakog tjedna ima što pogledati u Prelogu. Od biciklijade, novog odmorišta u Oporovcu u koju se ulaže 2 milijuna kuna, obilježavanja 1. Maja uz grah za 1.000 ljudi, koncerta Udruge umirovljenika, Puhačkog orkestra, Smotre folklora, Večer uz tamburicu, koncerata i predstava u Domu kulture Grada Preloga. Posebno je istaknuo 39. Svjetsko klupsko ribolovno prvenstvo uz otvaranje na Trgu slobode.

Posebno je izdvojio događaje koji će se odvijati od 22.4. do 28.7. 2019.godine.

22.4. LOV NA PISANICE-DRUŠTVO NAŠA DJECA PRELOG

23.4. NOĆ KNJIGE -KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA

26.4. SAJAM CVIJEĆA

01.5. PRVOMAJSKA BICIKLIJADA

04.5. GASTROMANIJA -SREDNJA ŠKOLA PRELOG

17.5. SPORTSKEK IGRE MLADIH UZ NASTUP MIROSLAVA ŠKORE

18.5. 6. FESTIVAL JAGODA

25.5. 70. GODINA ANSAMBLA LADO

31.5. FESTIVAL KRE MURE I DRAVE

02.6. IZBOR MISS MEĐIMURJA

15.6. SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA “SEOSKA TRŽNICA”

22.6.KONCERT MARKO PERKOVIĆ THOMPSON U OPOROVCU (Udruga Tigrovi)

30.6.OPERA POD ZVIJEZDAMA “4 TENORA”

06.7. SEOSKE IGRE ČUKOVEC

07.7. LOV NA LABUĐE PERO

11.7. – 21.7. LJETNE NOĆI GRADA PRELOGA -NK MLADOST KOMET

15.7.- 21.7. 39. SVJETSKO KLUPSKO RIBOLOVNO PRVENSTVO

24.7. KONCERT MIRKO ŠVENDA ŽIGA UZ BLAGOSLOV SV.JAKOBA

28.7. KUP GRADA PRELOGA U PREPONSKOM JAHANJU UZ MOZART ORKESTAR SA          VIOLINAMA

Iako mali grad, Prelog je zaista velika lokacija koja želi privući goste i ponuditi sadržaje zanimljive svim kategorijama i uzrastima.

Poželimo im uspješne organizacije i lijepo vrijeme u sve dane održavanja programa od travnja pa gotovo do kraja ljeta.

(rd)

 

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*