medjimurjepress@gmail.com

Čari donjeg Međimurja

Devetnaesti Lov na labuđe pero

Četrnaest ekipa natjecalo se na ovogodišnjem, devetnaestom po redu Lovu na labuđe pero, u organizaciji Nautičkog kluba Labud Prelog. Uz Lov na labuđe pero, organizirana je bila i utrka bračnih parova u kajacima, alka na vodi te pračkanje. Sve se to odvijalo na prostoru Sportskog centra Vrbica, uz prostor Marine u Prelogu. Sve su natjecatelje i posjetitelje na početku pozdravili gradonačelnik Ljubomir Kolarek te predsjednik Nautičkog kluba Labud Davor Sokač, a utrku su posjetili i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

“Fljojsari” Branko Ivačić i Miroslav Horvat obranili naslov

Najbolju spretnost i vještinu pokazali su Branko Ivačić i Miroslav Horvat, koji su obranili prošlogodišnje prvo mjesto. Pobjednici su poručili da je presudilo iskustvo i trening, jer su za dužinu čamca “pobjegli” drugo plasiranoj ekipi koju su činili Miro Ivačić i Dražen Miser, članovi obje ekipe su iz Donje Dubrave, odnosno Nautičkog kluba “Fljojsar”.

Boje domaćina obranili su Antun Bermanec i Stjepan Srpak iz Nautičkog kluba “Labud” Prelog, a medalje i nagrade svim sudionicima podijelili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujalki.

Miroslav Vrhaj bio je pobjednik pračkanja, najboljima su se u alci na vodi pokazali Vladimir Vuk i Marijan Mandlin, dok su u utrci kajacima, među bračnim parovima, najbrži bili Željka i Vladimir Vuk. Veliki je broj posjetitelja uživao u ovom najljepšem dijelu Preloga, uz glazbu Maria Mustača i njegovog  glazbenog sastava.

Korištenje starinskih drvenih čamaca ili “čona” tradicija je koju Nautički klub “Labud” želi očuvati od zaborava i kroz svoje aktivnosti revitalizirati njihovu upotrebu. Iz godine u godinu sve je više posjetitelja koji uživaju u ovoj manifestaciji na što su članovi Kluba “Labud” na čelu s predsjednikom Davorom Sokačem iznimno ponosni.

(žs) (e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*