Međimurje Press
Grad Prelog

Cirkovljan uoči ovogodišnjeg Lovreča!

Uoči blagdana Lovreča, Nogometni klub Naprijed iz Cirkovljana, organizirao je zanimljiva sportska događanja, u svom Sportskom parku Zdenci, uz bogatu ugostiteljsku ponudu. Odigrana je i utakmica Kupa Međimurskog nogometnog saveza, gdje su nogometaši Naprijeda, izborili pobjedu protiv gradskih rivala iz Otoka.

Nedjeljna večer bila je rezervirana za povratak popularnih „Gruntovčana“ u Cirkovljan. Cirkovljan je, naime, ugostio Kulturno umjetničko društvo Gruntovec i njihovu obradu popularnog dramskog serijala „Gruntovčani“.

Lovreče u Cirkovljanu, blagdan sv. Lovre, obilježit će se brojnim događanjima. Misna će se slavlja u Cirkovljanu održati, u srijedu 10. kolovoza, u 8,00 sati, zatim centralno misno slavlje u 10,30, a sve će završiti večernjom misom u 15,30 sati. Ranu misu za štovatelje sv. Lovre, predvodit će velečasni Antun Štefan, dok će centralno misno slavlje predvoditi monsinjor Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije. Uoči blagdana sv. Lovre, trodnevnu duhovnu pripremu, predvodit će prečasni Stjepan Najman, a u Društvenom će se domu, moći, u ponedjeljak, od 18,30, razgledati foto izložba o obnovi Crkve sv. Lovre. Također, na sam blagdan Lovreča, nogometnu će utakmicu odigrati ženski nogometni klubovi iz Splita te iz slovenskog Radomlja, dok su večernji sati rezervirani za tradicionalnu zabavu uz glazbeni sastav „Rubikon“. Mališani, a i oni stariji, moći će se Cirkovljanom provozati i popularnim turističkim vlakićem.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja