medjimurjepress@gmail.com

Događaji u Prelogu do 29. i najave do 31. siječnja 2020.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

25. i 26.1.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Frka (Trouble)

Animirani, komedija, obiteljski; Uloge: Kevin Chamberlin, Colby Lopez, Jason Mraz, Cher Rue

Otkako je bio štene, Frka živi lagodnim životom. Živi u velikoj vili, jede sočne odreske, spava na najfinijoj posteljini i živi životom o kakvom pas može samo sanjati. Kada ostane bez vlasnika, Frka se nađe sam na ulici, daleko od svoje kuće. Frkina naviknutost na privilegirani život čini ga klasičnim primjerom ribe na suhom u ovom zastrašujućem svijetu.

  • 25. i 26.1.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Gospoda (The Gentlemen)

Epska avantura; Uloge: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery

Američki iseljenik Mickey Pearson (Matthew McConaughey) je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi maknuti iz tog posla, pokreće se niz zavjera, urota , podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija. Ostatak zvjezdane glumačke ekipe čine Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell i Hugh Grant.

DOGAĐANJA

  • 24.1.2020., PETAK OD 18 SATI, DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM SPORTAŠIMA GRADA PRELOGA 2019. GODINE

I ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Preloga tradicionalno organizira proglašenje najboljih sportašica i sportaša na području Preloga. Prelog je prošle, 2019. godine, nosio naziv Europski Grad sporta. Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, kao krovna organizacija priločkih sportaša, pomaže i prati rad brojnih udruga s područja Grada Preloga. Dodjela nagrada i priznanja najboljima za 2019. godinu, održat će se, u petak, 24. siječnja, s početkom u 18,00 sati, u Domu kulture Grada Preloga. U glazbenom programu nastupit će Filip Hozjak, u pratnji profesora Danijela Oto. 

  • 25.1.2020., SUBOTA OD 10,00 SATI, IZOBRAZBA O SIGURNOM RUKOVANJU I PRIMJENI PESTICIDA

Grad Prelog obavještava poljoprivrednike s područja Grada Preloga te susjednih općina, da će se izobrazba o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida (istekle su kartice za kupnju pesticida), održati u Domu kulture Grada Preloga, u subotu 25. siječnja 2020. godine, s početkom u 10:00 sati. Radi se o izobrazbi za profesionalne korisnike – dopunska izobrazba. Izobrazbu će vršiti firma DMD Naturalis d.o.o. iz Zagreba. Na izobrazbu je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i karticu od prošle izobrazbe ili potvrdu da je osposobljavanje obavljeno. Cijena dopunske izobrazbe jest 150,00 kn i plaća se na licu mjesta. U cijenu je uključen trošak dopunske izobrazbe, polaganje ispita te trošak izrade iskaznice. Grad Prelog će sufinancirati izobrazbu sa 100,00 kuna za polaznike s područja Grada Preloga.

  • 25.1.2020., SUBOTA OD 16,30 SATI, HUMANITARNA RUKOMETNA UTAKMICA „ZA GABRIJELA“

Rukometni klub Prelog poziva sve sportske zaljubljenike na humanitarnu rukometnu utakmicu, u Sportsku dvoranu Osnovne škole Prelog, u subotu, 25. siječnja, u 16,30 sati. U sklopu priprema za nastavak sezone, rukometaši Preloga odigrat će prijateljski susret protiv premierligaša GRK Varaždin iz Varaždina. Ovoga puta će rezultat biti u drugom planu, a najvažniji dio ovoga susreta je njegov humanitarni karakter. Sav skupljeni prihod s ovog susreta, biti će uplaćen za pomoć u liječenju malog dječaka Gabrijela iz Preloga. Dođite u subotu poslijepodne, uživajte u dobrom rukometu i pomognite u liječenju malog Gabrijela, jer dobro je činiti dobro.

NAJAVE

  • 31.1.2020., PETAK OD 18 SATI, NOĆ MUZEJA 2020.

Grad Prelog i ove će se godine naći na karti Noći muzeja. U 2020. godini održat će se petnaesta po redu NOĆ MUZEJA, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri. Na temelju brojnih anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te kvalitetne evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama, može se reći da je više od 5.000,000 posjetitelja pohodilo hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom održavanja manifestacije. Jedan od najznačajnijih dosega manifestacije je promocija muzeja i muzejske struke i stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja „otkrili„ muzeje, da bi kasnije postali stalna publika.

Stoga je važno jubilarnu Noć muzeja povezati s dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880.godine. Ako podsjetimo da će 2020. godine proći 184 godine od osnivanja Narodnog muzeja, 152. godine od osnivanja Strossmayerove galerije starih majstora, 142 godine od osnivanja Prirodoslovnog muzeja , tema Noći muzeja 2020.godine biti će prigoda da hrvatski muzealci još jednom podsjete ukupnu javnost o važnosti „muzejske povijesti, sadašnjosti i budućnosti“. Komuniciranje javnosti različitih sadržaja – od muzejskih zbirki, stručnih, znanstvenih, edukativnih i zabavnih sadržaja, do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskih postava , povijesnih zdanja i zaštićenih baštinskih lokaliteta, primjena digitalnih tehnologija otvorile su neslućene mogućnosti inspiracije, interpretacije i prezentacije muzejskih sadržaja.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*