Događanja narednih dana u Prelogu

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 9. I 10.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI
  • Kako izdresirati zmaja (How to Train Your Dragon: The Hidden World)

Epska avantura, animirani; Uloge/Glasovi: Mia Krajcar, Frano Mašković, Kristijan Potočki, Ozren Grabarić, Goran Grgić

Studio DreamWorks Animation donosi nam novu iznenađujuću priču o odrastanju, pronalaženju hrabrosti da se suoče s nepoznatim. Sve je počelo kao nevjerojatno prijateljstvo između adolescentskog Vikinga i strašnog zmaja Noćni bijes, I razvilo se u epsku avanturu koja se proteže u njihovim životima. Dobrodošli u najzabavnije poglavlje jedne od najdražih animiranih franšiza u povijesti filma: Kako izdresirati zmaja: skriveni svijet. Sada vladar Berka uz Astrid, Štucko je stvorio veličanstvenu kaotičnu utopiju zmajeva. Kada se Štucko i Bezubica iznenada susreću sa ženskom vrstom noćnog bijesa, moraju napustiti jedinstveni dom kojeg su poznavali i otputovati u skriveni svijet za koji većina vikinga vjeruje da je samo mit. Kako se otkriju njihove prave sudbine, zmaj i jahač će se boriti zajedno na samom kraju Zemlje kako bi zaštitili sve do čega im je ikad u životu stalo.

  • 9. I 10.2.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI
  • Miljenica (The Favourite)

Biografska drama, komedija; Uloge: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz

Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u prošlost, u englesku povijest, i prati kraljicu Anne, jednu od manje poznatih monarha Engleske koja je vladala početkom 18. stoljeća i dešavanja na njenom dvoru. Kraljica je poprilično lošeg zdravlja, a i njezino mentalno stanje nije baš najbolje. Zemlju tako iz sjene vodi dama imena Sarah, kraljičina bliska prijateljica i vješti manipulator. Sve biva idilično do dolaska rođakinje, bivše aristokratkinje Abigail, koja traži posao. Abigail se u novoj okolini snalazi vrlo brzo i polako ona postaje nova miljenica kraljice. Ovu tragikomičnu u priču o kraljevskim intrigama, strasti, zavisti i izdaji prate brojni prevrati i ironični dijalozi.

DOGAĐANJA

  • 8.2.2019., PETAK U 17,00 SATI, 20 GODINA SREDNJE ŠKOLE PRELOG

Srednja škola Prelog osnovana je školske godine 1998/1999. kao škola tehničko-industrijskog smjera koja obrazuje kadrove iz područja : ugostiteljstva i turizma, ekonomije te prehrane. Prve godine Srednja škola Prelog osposobljavala je kadrove sljedećih smjerova: ekonomiste, konobare, kuhare, pekare i mesare. Kasnije se uvode smjerovi turističko-hotelijerski komercijalist, opća gimnazija i pomoćni kuhar slastičar. Spomenuta zanimanja dijelimo, dakle, na tehnička i industrijska. Zanimanja tehničkog smjera (ekonomist, turističko-hotelijerski komercijalist) četverogodišnja su, dok školovanje industrijskih smjerova (konobar, kuhar, pekar i mesar) traje tri godine. Srednja škola Prelog zapošljava više od pedesetak djelatnika, a trenutno je pohađa više od 480 učenika. Prigodnom svečanošću, svojih prvih dvadeset godina, Srednja škola Prelog proslavit će u petak, 8. veljače u 17,00 sati, u Domu kulture Grada Preloga.

  • 13.2.2019., SRIJEDA U 18,00 SATI, VALENTINOVO U PRELOGU

Književni krug Prelog, u suradnji sa Osnovnom školom Prelog, Osnovnom školom Draškovec te Srednjom školom Prelog, u srijedu 13. veljače, slavi Valentinovo. Uoči Valentinova, možete uživati u ugodnom društvu uz priče o velikim i malim ljubavima, poeziju i pjesmu. Valentinovo u Prelogu, održat će se na prvom katu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, u srijedu, 13. veljače, s početkom u 18 sati. Nemojte zaboraviti na svoje ljubavi ovog Valentinova jer „Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalijevati“.

NAJAVE

  • 14.2.2019., ČETVRTAK U 18,00 SATI, DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM SPORTAŠIMA GRADA PRELOGA

I ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Preloga tradicionalno organizira proglašenje najboljih sportašica i sportaša na području Preloga. Prelog ove, 2019. godine, nosi naziv Europski Grad sporta. Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, kao krovna organizacija priločkih sportaša, pomaže i prati rad brojnih udruga s područja Grada Preloga. Dodjela nagrada i priznanja najboljima za 2018. godinu, održat će se, u četvrtak, 14. veljače, s početkom u 18,00 sati, na prvom katu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. U glazbenom programu nastupit će mladi glazbenici Niko Božek i Greta Mikec.  

  • 15.2.2019., PETAK U 19,00 SATI, „SVE O ŽENAMA“ TEATRA GAVRAN

Gavranova komedija “Sve o ženama” njegov je najizvođeniji kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa  i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea… Nakon pedeset premijera i  tri tisuće repriza , koje su imale  više od  sedamsto tisuća gledatelja, ova komedija   ponovno se  igra u Hrvatskoj. Režiju potpisuje Mladena Gavran koja je 2000. godine glumila u praizvedbi ovoga teksta u zagrebačkom Epilog Teatru. U glavnim su ulogama Lana Gojak, Kristina Krepela i Mirela Videk Hranjec (Katarina Arbanas). Provjerite što je to toliko neodoljivo u predstavi  o suvremenim ženama, u kojoj se humor i emocije na neobičan način isprepleću kroz pet različitih priča, uz pomoć atraktivnih glumačkih transformacija  vodeći vas  prema neodoljivoj kazališnoj čaroliji. Pred vama su sjajne glumice u dinamičnoj, zabavnoj i dirljivoj priči  koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Predstava je na rasporedu u petak, 15. veljače, s početkom u 19,00 sati.

Cijena ulaznice jest 40,00 kuna.

Pretprodaja ulaznica (od 4. veljače): Turistička zajednica Grada Preloga, Trattoria Rossa.

Sve dodatne informacije potražite na brojevima telefona: 099/3344-417 ili 040/638-694.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*