Događanja u Prelogu od 15. do 22. studenog 2017.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA  

  • 10.2017. – 01.12.2017. ETNO RADIONICE

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga i dalje su u tijeku Etno radionice. Radionicom se polaznici upoznaju s dijelom prošlosti ruralnog zavičaja te se želi razviti svijest o bogatstvu kulturne baštine, vrijednosti i raznovrsnosti predmeta iz prošlosti. Etno radionice namijenjene su učenicima osnovnih škola i traju 2 školska sata. Etno radionice se održavaju u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga od 16.10. – 01.12.2017. u dogovoru sa pojedinom školom na broj telefona: 645-404 ili e-mailom: muzej@prelog.hr. Više o radionicama na web portalu: https://muzej-croata-insulanus.hr/

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA

  • 10. – 15.11.2017. MJESEC HRVATSKE KNJIGE

MOJA KNJIŽNICA – Grupni posjeti školaraca

UPOZNAJMO KNJIŽNICU – Grupni posjeti predškolaca

SVEZNAJUĆE ENCIKLOPEDIJE – izložba

VRATITE KNJIGU BEZ BRIGE – povrat građe bez naplate zakasnine 

  • 11.2017. SRIJEDA U 18 SATI

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige predstavit će se i slikovnica „Mišeki“ Božidara Glavine. Slikovnica „Mišeki“ prva je, u dugo vremena, slikovnica pisana na kajkavskom jeziku i ima veliko značenje u nastojanjima očuvanja kajkavskog jezika, pogotovo među najmlađim naraštajima.“Vu fašničko jutro, kak i saki drugi den, mišeki vređujejo svojo malo luknjico. Monika je bila z metlom, a Lovro i Fabijan so pobirali svoje stvari, razmetane po sakom kotu.“

 11.2017. PETAK U 19 SATI

U programu pod nazivom LegenDra održat će se nekoliko zanimljivih predavanja. Rijeka Drava, mjesto je odvijanja radnje mitoloških predaja i mitskih bića, predavač je Janja Kovač, kustosica, voditeljica etnografskih zbirki Muzeja Međimurja. Rezultate istraživanja o legendama i mitovima dravskoga kraja predstavit će Leona Krušelj i Sanela Horvatić. Prikazat će se i kratki film o Pesjaneku, kojega su izradili sutori, polaznici multumedijalnih radionica Frooom.

DOM KULTURE – FILMSKI POGRAM

  • 18. i 19.11.2017., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI
  • Štrumpfovi: Skriveno selo 3D

Animirani

Štrumpfovi se vraćaju – bolji nego ikad prije! Za razliku od svojih prethodnika, „Štrumpfovi: Skriveno selo“ u cijelosti je animiran što kompletnom filmu daje potpuno novi izgled! U trećem nastavku ovog popularnog animiranog serijala, Štrumpfeta će se uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja (Lumenog, Trapavog i Hrge) upustiti u uzbudljivu avanturu kroz Zabranjenu šumu ispunjenu magičnim stvorenjima kako bi pronašla misteriozno skriveno selo prije nego što to učini zločesti čarobnjak Gargamel.

  • i 19.11.2017., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI
  • Liga pravde 3D

Akcija, avantura; Uloge: Gal Gadot, Amy Adams, Ben Affleck

Potaknut obnovljenom vjerom u čovječanstvo i inspiriran Supermanovim nesebičnim činom, Bruce Wayne zatraži pomoć svoje novootkrivene saveznice, Diane Prince, u suočavanju s najvećim neprijateljem do sada. Zajedno, Batman i Wonder Woman moraju pronaći tim superljudi kako bi otklonili novu prijetnju. Unatoč formaciji koju čine heroji Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg i Flash, možda će biti prekasno da se spasi planet od napada katastrofalnih razmjera.. 

NAJAVE

  • 11.2017. GOSPODARSKI FORUM 2017.
  • 11.2017. PETAK U 12 SATI, SRC DG Sport & Hotel Panorama

Tradicionalni susret gospodarstvenika Grada Preloga održat će se i ove godine u prostorima Sportsko rekreacijskog centra DG Sport i Hotela Panorama. Od 12 sati predviđen je početak izložbenog dijela sa gospodarstvenicima s područja Grada Preloga, Međimurske županije, Slovenije, Mađarske i Kine. Održat će se niz zanimljivih predavanja i radionica, a centralna svečanost započet će u 17,30 sati. U sklopu centralne svečanosti održat će se i dodjela nagrada Zlatna plaketa, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*