Događanja u Prelogu od 25. listopada do 1. studenog

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA  

 • 10.2017. PROMOCIJA PANONSKOG LJETOPISA 2017. 
 • 10.2017. ČETVRTAK U 19 SATI, Muzej Croata insulanus

Izašlo je 24. izdanje Panonskoga ljetopisa za tekuću godinu, kojega izdaje Panonski ljetopis izdaje Panonski institut Pinkovac pod vodstvom Roberta Hajszana. 24. izdanje za 2017. godinu donosi više od 600 stranica, a u fokusu ima 500. obljetnicu Reformacije. U knjizi se spominju i znameniti pokojnici, primjerice pater Raimund Temel, ili hrvatski književnik, etnograf, povjesničar i publicist Đuro Franković, dugogodišnji suradnik Panonskoga ljetopisa. 

 • 10.2017. – 10.11.2017. IZLOŽBA LIDIJE JELENE JURČEC

„Nikad ispričana priča o jednom putovanju“ izložba je u kojoj nas autorica Lidija Jelena Jurčec, svojim slikarskim putovanjem uvodi u šarolikost tema koje odabire. Izložba je otvorena do 10. studenog 2017. godine.  

 • 10.2017. – 01.12.2017. ETNO RADIONICE

Na izložbi Etno izloženi su etnografski predmeti koji su korišteni u kuhinji, školi, na polju i svakodnevnom radu. Edukativno – kreativna radionica odvijat će se ispred kulise na kojoj su u grafičkom obliku prikazani predmeti koji će biti prezentirani i uživo. Grupe polaznika će se imati prilike upoznati i isprobati predmete poput maslenke za izradu maslaca, mužara za usitnjavanje orašastih plodova, tradicijskih drvenih igračaka poput leptira, tački, konjića, vlaka i drugo. U daljnjem kreativnom dijelu polaznici će svoje znanje  i doživljaje prenijeti  na papir, a njihova dijela će biti izložena u muzeju. Cilj je polaznicima radionica predstaviti predmete kojima su se služili naši preci, upoznati ih s lokalnim nazivima, pojedinih predmeta poput trenfusa, zajca, gledanjke, vandleka, tancara i sl. Radionicom se polaznici upoznaju s dijelom prošlosti ruralnog zavičaja te se želi razviti svijest o bogatstvu kulturne baštine, vrijednosti i raznovrsnosti predmeta iz prošlosti. Etno radionice namijenjene su učenicima osnovnih škola i traju 2 školska sata. Etno radionice se održavaju u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga od 16.10. – 01.12.2017. u dogovoru sa pojedinom školom na broj telefona: 645-404 ili e-mailom: muzej@prelog.hr. Više o radionicama na web portalu: https://muzej-croata-insulanus.hr/

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA

 • 10. – 15.11.2017. MJESEC HRVATSKE KNJIGE

MOJA KNJIŽNICA – Grupni posjeti školaraca

UPOZNAJMO KNJIŽNICU – Grupni posjeti predškolaca

SVEZNAJUĆE ENCIKLOPEDIJE – izložba

VRATITE KNJIGU BEZ BRIGE – povrat građe bez naplate zakasnine

DOM KULTURE – FILMSKI POGRAM

 • i 29.10.2017., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI
 • Moja čudovišna obitelj ( Happy Family )

Animacija; Uloge: Dijana Vidusin, Ranko Zidarić, Judita Fanković

„Moja čudovišna obitelj” je adaptacija istoimenog bestselera Emmyjem ovjenčanoga autora Davida Safiera (“Berlin, Berlin”), koji je preveden na 18 jezika i objavljen u preko 40 zemalja.

 • i 29.10.2017., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI
 • Thor: Ragnarok

Akcijska pustolovina; Uloge: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson

Treći nastavak franšize o moćnom Thoru. Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard da bi zaustavio Ragnarok – uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije… 

DOGAĐANJA

 • 10.2017. SVEČANOST POVODOM ZAVRŠETKA RADOVA U ČEHOVCU 
 • 10.2017. ČETVRTAK U 14 SATI, u Čehovcu ispred Doma kulture

Pred završetkom su radovi na izgradnji sanitarne i oborinske kanalizacije u naselju Čehovec. Radi se o rekonstrukciji Županijske ceste ŽC 2033 i izgradnji oborinske kanalizacije u naselju Čehovec, a također ulaganjem u rekonstrukciju i modernizaciju prometnica, izgradnjom pješačko – biciklističkih staza u Čehovcu iznimno je povećana sigurnost prometa. Svečanost će se održati 26. listopada (ČETVRTAK) u 14 sati, a nakon svečanosti slijedi prigodno druženje za sve goste i mještane Čehovca, uz nastup Mirka Švenda Žige.

 • 10.2017. POLAGANJE VIJENACA UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH

10.2017. UTORAK U 16 SATI

Prigodom blagdana Svih svetih predstavnici Grada Preloga, predstavnici mjesnih odbora, UHVIDR-e, HVIDR-e, 31. listopada 2017. godine (UTORAK) polagati će vijence na centralne križeve na mjesnim grobljima prema sljedećem rasporedu:

16:00 – groblje Draškovec

16:15 – groblje Cirkovljan

16:35 – groblje Sv. Juraj u Trnju

17:00 – groblje Prelog

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*