Događanja u Prelogu do

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar su povodom Međunarodnog Dana žena pripremili su filmove o snažnim ženama. U sklopu Ženijalnog vikenda Dom kulture Grada Preloga priključuje se također sjajno odabranim filmovima o snažnim ženama. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

 • 8.3.2018., ČETVRTAK U 17 SATI
 • Isabelino sunce (Un beau soleil interieur )

Romantična komedija; Uloge: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Phillippe Katerine

Romantična komedija „Isabelino sunce“, govori o razvedenoj majci u potrazi za ljubavi.  

 • 8. 3.2018., ČETVRTAK U 19 SATI
 • Božja volja (Die gottliche Ordnung)

Humoristična drama; Uloge: Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek

Njemačka humoristična drama „Božja volja“ govori o promjenama i borbi žena za jednakost. Ulaz je slobodan. 

 • 10.3.2018., SUBOTA U 17 SATI
 • Whitney: Biti svoja (Whitney: Can I Be Be )

Dokumentarni film

Dokumentarni film o životu Whitney Houston. Film nudi jedinstveni pogled iza kulisa Whitney Houston na vrhuncu slave i niže okolnosti koje su doprinijele prekidu njezine karijere i smrti u dobi od 48 godina 2012. godine.  

 • 10.3.2018., SUBOTA U 19 SATI
 • Sufražetkinje (Suffragette)

Povijesna drama; Uloge: Meryl Streep, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter,

Povijesna drama „Sufražetkinje“ govori o borbi žena za jednakost. Mulligan glumi Maud, običnu ženu iz radničke klase koja postane borac u počecima feminističkog pokreta u borbi za pravo glasovanja u Velikoj Britaniji.

 • 9. 3.2018. KAZALIŠNA PREDSTAVA „ČEHONTIJADA“
 • 9. 3.2017. PETAK U 19,00 SATI

U Domu kulture Grada Preloga, možete pogledati, u petak 9. ožujka, kazališnu predstavu „Čehontijada“, Kazališne grupe Lectirum. U glavnim ulogama će biti Ksenija Pajić, Barbara Vicković, Zijad Gračić i Mladen Čutura, a redatelj predstave je Vladimir Gerić. Kazališna grupa Lectirum osnovana je 2003. godine s ciljem promicanja dramskih  tekstova lektirne vrijednosti. Pod tim pojmom podrazumijevaju  klasične tekstove svevremene vrijednosti i one suvremene koji bi to mogli postati. U svom scenskom nastupu drže visoke kriterije profesionalnosti: od odabira dramskoga teksta, preko glumačkog ansambla do svakog pojedinog suradnika. Anton  Pavlovič Čehov se katkad potpisivao „Čehonte“, pa otuda potječe i naziv ove predstave. Predstava govori o Čehovu, koji u prvome djelu govori o glumcu na zalazu karijere te o zemljoposjedniku koji od udovice treba utjerati dug koji je ostao od njezina pokojnog muža. Zaplet je pun zanimljivih dijaloga i situacija, a također će biti vrlo zanimljivo pogledati kako izgleda kad se glumica nađe u muškoj ulozi.

Cijena ulaznice iznosi  40,00 kuna.

Pretprodaja ulaznica: Turistička zajednica Grada Preloga, Trattoria Rossa.

 • 11. 3.2018. KONCERT PJEVAČKOG ZBORA GRADA PRELOGA
 • 11. 3.2017. NEDJELJA U 17,00 SATI

U Domu kulture Grada Preloga, možete, u nedjelju 11. ožujka, uživati u pjesmi Pjevačkog zbora Grada Preloga i njihovih gostiju. Već tradicionalno, Pjevački zbor Grada Prelog, uz Međunarodni dan žena, priprema koncert, posvećen prije svega, svim ženama Grada Preloga. Ali i njihove muške polovice su dobrodošle! Dođite i uživajte, uz Pjevački zbor Grada Preloga i njihove goste, u nedjelju 11. ožujka, s početkom u 17 sati.

(žs)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*