medjimurjepress@gmail.com

Događanja u Gradu Prelogu do 13. lipnja

DOM KULTURE – FILMSKI POGRAM

  • 9. i 10.6.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Prinčeva strana priče (Charming) 3D

Animacija; Uloge/glasovi: Radovan Ruždjak, Tena Jeić Gajski, Mila Elegović, Renata Sabljak, Hana Hegedušić, Vanda Winter

Kao beba, princ Šarmer je blagoslovljen neodoljivim šarmom zbog kojeg se na njega sve žene lijepe kao magnet. Svaka žena koju upozna se zaljubljuje u njega. Nakon što se nađe zaručen s tri djevojke, princ uz pomoć stranca odluči krenuti u potragu za pravom ljubavi. Međutim, stranac „Lenny” krije veliku tajnu.

  • 9. i 10.6.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Jurski svijet: Pad kraljevstva (Hurassic World – Fallen Kingdom)

Akcija, avantura; Uloge: Chris Pratt, Dallas Howard, Jeff Goldblum, B.D. Wong
Uz sve čudo, avanturu i uzbuđenje koji su sinonim za jednu od najpopularnijih i najuspješnijih franšiza u povijesti kina, ovo jedinstveno filmsko ostvarenje u hrvatska kina vraća omiljene dinosaure i ostale stanovnike Jurskog svijeta.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOG

  • 13.6.2018., SRIJEDA U 19 SATI, OTVORENJE IZLOŽBE „RIMSKIM PUTEVIMA KROZ DONJE MEĐIMURJE”

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, upriličit će se, u srijedu 13. lipnja, otvorenje izložbe „Rimskim putevima kroz Donje Međimurje“. Rimsko osvajanje i boravak Rimljana u provinciji Panoniji u koju je bilo uključeno i Međimurje ostavilo je značajne tragove materijalne i duhovne kulture. Stoga, će se na izložbi predstaviti arheološki predmeti pronađeni na lokalitetima u Donjem Međimurju te trajno pohranjeni u Muzeju Međimurja Čakovec. Rimski novčići, posuđe, sjekire, građevni materijal, brončani kipić vode nas u daleku prošlost Rimskog Carstva. Izložba će biti otvorena do 6. srpnja.

DOGAĐANJA

  • 8.6. DO 10.6. 2018. MJESNO PROŠTENJE U OTOKU

Od 8. do 10. lipnja 2018. godine svoje će mjesno proštenje proslaviti mještani Otoka. Proštenje će započeti u  petak  8. lipnja  na  blagdan Presvetog Srca Isusova, a centralni događaj proštenja biti će sveta misa u nedjelju, 10. lipnja, u kapeli Presvetog Srca Isusova u Otoku. U petak će se od 20,00 sati, u Domu kulture u Otoku održati i kulturni program u kojem će sudjelovati Tamburaška sekcija Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog te članovi Priločke amaterske scene. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu istaknuto je obilježje suvremenog katoličanstva. Srce je postalo simbolom uzvišene Kristove ljubavi uglavnom u europskoj civilizaciji. Čak i u Bibliji srce se smatra više sjedištem znanja negoli ljubavi. Poticaj za uvođenje blagdana Srca Isusova došao je iz francuskog grada Paray-le-Moniala prigodom Isusova ukazanja sv. Mariji Margareti Alacoque 1675. godine. Kao posjed vlastelina Mutimira, Otok se spominje već 1222. godine. Ovo pitomo mjesto uz rijeku Draku obilovalo je nekad sitnom sakralnom arhitekturom među kojom su se isticali pilovi i poklonci, primjerice skulptura Svete obitelji s kamenog javnog raspela. Kapela Presvetog Srca Isusova podignuta je 1926. godine. Svojim arhitektonskim oblikom i veličinom kapela podsjeća na kapelu Presvetog Trojstva u Prelogu s karakteristikama kasnobaroknog razdoblja.

  • 12.6.2018., UTORAK U 18 SATI, ZAVRŠNA GODIŠNJA PRIREDBA DJEČJEG VRTIĆA FIJOLICA

Još jedna generacija mališana iz Dječjeg vrtića Fijolica kreće prema školi. No, kako se često ističe, svaki kraj je novi početak pa će i oni uskoro krenuti veseli iz vrtića prema školi. Završnom priredbom u Domu kulture Grada Preloga zahvalit će se svojim odgajateljicama, a mamama, tatama, bakama, djedama, pokazati što su naučili. Priredba će se održati u Domu kulture Grada Preloga, u utorak 12. lipnja, s početkom u 18 sati.

(ž.s.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*