Događanja u Gradu Prelogu do 13. ožujka 2019.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 8.3.2019., PETAK U 18 SATI

  • Halla ide u rat (Kona fer í stríð)

Akcijska komedija; Uloge: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada

Halla je neovisna pedesetogodišnjakinja koja iza naizgled mirne rutine vodi buran dvostruki život kao predana ekološka aktivistica. Drugima poznata samo pod svojim alter-egom „Planinska žena“, Halla samostalno objavljuje rat lokalnoj aluminijskoj industriji. Hallini potezi postaju sve radikalniji, od spontanog vandalima do pomno promišljene industrijske sabotaže, te ona uspijeva prekinuti pregovore između islandske vlade i korporacije koja gradi novu aluminijsku ljevaonicu. Međutim, upravo kada krene planirati svoj najveći i najsmioniji aktivistički pothvat primi neočekivano pismo koji promijeni sve. Njezin zahtjev za posvajanjem djeteta konačno je prihvaćen i u Ukrajini je čeka malena djevojčica. Dok se Halla priprema napustiti svoju ulogu saboterke i spasiteljice planina kako ostvarila san o majčinstvu, odluči isplanirati posljednji napad kako bi zadala presudni udarac aluminijskoj industriji.

  • 9.3.2019., SUBOTA U 17 SATI

  • Dječak oluje (Storm Boy)

Drama, obiteljski; Uloge: Jai Courtney, Geoffrey Rush, David Gulpilil

Storm Boy je priča temeljena na bezvremenskoj australskoj noveli Colina Thielea o najneobičnijem ali bezuvjetnom prijateljstvu. Glavnu ulogu tumači Geoffrey Rush, dobitnik nagrade Oscar. Prekrasna i suvremena adaptacija klasične australske priče Colina Thiela. Priča započinje kada Michael Kingley, uspješan umirovljeni poslovni čovjek i djed, počinje unučici pričati priču iz svog djetinjstva. Priču o dječaku koji je živio s ocem na izoliranom otoku u Južnoj Australiji i povezao se sa pelikanom, kojeg je kao dječak spasio i koji mu je promijenio život zauvijek. Njihove izuzetne avanture i vrlo posebna veza imaju dubok utjecaj na sve što mu se u budućnosti događalo te mu je dalo snagu da se dalje bori kroz život.

  • 9.3.2019., SUBOTA U 19 SATI

  • Kapetanica Marvel (Captain Marvel)

Akcija, avanturistički; Uloge: Brie Larson, Jude Law, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Annette Bening

Priča Kapetanice Marvel prati razvoj Carol Denvers u jednu od najmoćnijih heroina Marvelovog filmskog svijeta u trenutku kad se Zemlja nalazi usred galaktičkog rata između dvije rase vanzemaljaca. Smještena u 1990-ima Kapetanica Marvel potpuno je nova avantura sačinjena od prethodno neviđenog dijela prošlosti Marvelovog filmskog svijeta.

MUZEJ CROATA INSULANUS

  • 7.3.2019., ČETVRTAK U 18,00 SATI, IZLOŽBA RUČNIH RADOVA

Croata insulanus Grada Preloga i Književni krug Prelog i ove godine, uz Međunarodni dan žena, organiziraju izložbu ručnih radova. Pozivaju se kreativne pripadnice ljepšeg spola da svoje radove raznih tehnika, materijala i likovnih izričaja donesu u Muzej Croata insulanus Grada Preloga ili Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, od 4. ožujka (ponedjeljak) do 7. ožujka (četvrtak), od 10 do 16 sati. Uz radove obavezno je priložiti ime i prezime te adresu. Svi će radovi biti izloženi na izložbi uoči Međunarodnog dana žena. Otvorenje izložbe biti će u četvrtak 7. ožujka u 18 sati, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga.    

DOGAĐANJA

  • 9.3.2019., SUBOTA OD 18,00 SATI, KONCERT ADAMA KONČIĆA I SAVSKIH VALOVA U DRAŠKOVCU

Međunarodni dan žena obilježit će se, u subotu 9. ožujka u Draškovcu. U Sportskoj dvorani Osnovne škole nastupit će Adam Končić i “Savski valovi”. Koncert počinje u 18,00 sati. Glumac i pjevač te nadasve izvrsni zabavljač, Adam Končić interpretirati će brojne bezvremenske hitove, uz pratnju sjajnog tamburaškog sastava „Savski valovi“. Organizatori koncerta su Turistička zajednica Grada Preloga i Grad Prelog. Ulaz na koncert je besplatan.

  • 10.3.2019., NEDJELJA U 17,00 SATI, „PRELOG SVOJIM ŽENAMA“

Prelog svojim ženama“ naziv je koncerta, kojim se, već tradicionalno u Gradu Prelogu obilježava Međunarodni dan žena. Organizator je koncerta Pjevački zbor Grada Preloga. Koncert će se održati u Domu kulture Grada Preloga, u nedjelju 10. ožujka, s početkom u 17,00 sati. Uz program, koji za ovaj koncert pripremaju članice Pjevačkog zbora Grada Preloga, predstavit će se i njihovi gosti, članice Ženske vokalne skupine „Allegre“ iz Varaždina, članice Ženske vokalne skupine „Ftičice“ iz Murskog Središća te članovi Mješovitog pjevačkog zbora Udruge „Prijatelji sv. Roka“ iz Draškovca. Ulaz na koncert je besplatan, a sve pripadnice ljepšeg spola, na koncertu očekuje i malo iznenađenje koje priprema Turistička zajednica Grada Preloga i Grad Prelog.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*