Događanja u Gradu Prelogu do 15. kolovoza 2018.

DOM KULTURE – FILMSKI POGRAM

  • 11. I 12.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Ferdinand (Ferdinand)

Animirani/obiteljski Uloge/Glasovi: Igor Kovač, Marko Kofs, Mile Kekin

Animirani lik, bik Ferdinand, nastao je 1938. godine, a samo godinu dana kasnije dobio je nagradu Oscar za najbolji kratki film. Ferdinand je obilježio djetinjstvo mnogih generacija i postao film kojeg se i danas svi rado sjećaju. Od redatelja velikih animiranih hitova Rio i Ledeno doba, stiže Ferdinand, film o velikom biku sa još većim srcem koji bi radije mirisao cvijeće, nego ulazio u borbu sa matadorima. Nakon što su ga ljudi pogrešno doživjeli kao jednu razuzdanu zvijer, Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati u obitelj, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće na nevjerojatnu avanturu. Priča o  Ferdinandu dokazuje da ne smijemo imati predrasude i suditi o niti  jednoj osobi ili životinji samo po izgledu. 

  • 11. I 12.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Špijun koji me napucao (The Spy Who Dumped Me)

Akcija, komedija; Uloge: Mila Kunis, Sam Heughan, Kate McKinnon

Mila Kunis i Kate Mckinnon zajedno u urnebesnoj komediji Špijun koji me napucao. Iznenadni događaji ubacit će dvije mlade dame u neočekivanu svjetsku zavjeru. Pamet jedne i nevjerojatna spretnost druge zasigurno će objema pomoći da završe misiju. Audrey (Mila Kunis) i Morgan (Kate McKinnon), dvije tridesetogodišnjakinje iz Los Angelesa, nađu se upletene u neočekivanu svjetsku zavjeru, kada se Audreyin bivši dečko pojavi u njihovom stanu s opasnim ubojicama za petama. Njih dvije odmah krenu u akciju, bježeći preko Europe sa šarmantnim britanskim agentom i planom za spas svijeta.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOG

  • LJETNE RADIONICE U MUZEJU CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

Zanimljiv program priprema Muzej Croata insulanus Grada Preloga za ovo ljeto. Ljetne radionice u Muzeju će se održavati četvrtkom u 10 sati, prema sljedećem rasporedu:

9.8.2018.

(Živi) čovječe ne ljuti se

Prijave za radionice su obavezne, a prijaviti se možete pozivom na broj telefona 040/645-404, zatim prijavu možete poslati na mail adresu muzej@prelog.hr, a možete posjetiti i facebook stranicu Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, https://www.facebook.com/muzejgradapreloga/. Preporučena dob za sudjelovanje na radionicama jest od 6 do 15 godina. Svi materijali za radionice biti će pripremljeni u Muzeju Crata insulanus Grada Preloga.

DOGAĐANJA

  • 10.8.2018., LOVREČE U CIRKOVLJANU

Svako mjesto ima svoje proštenje, jedino Cirkovljan ima Lovreče“, često u šali kažu stanovnici Cirkovljana. Mjesto Cirkovljan se spominje već u prvom popisu župa Zagrebačke biskupije 1334. godine, a kapela sv. Lovre je najstariji objekt srednjovjekovne arhitekture u preloškom kraju očuvan do danas. Misna će se slavlja u Cirkovljanu održati u 8,00 sati, zatim centralno misno slavlje u 10,30, a sve će završiti večernjom misom u 15,30 sati. U večernjim satima svi stanovnici Cirkovljana i njihovi posjetitelji moći će se dobro zabaviti uz tradicionalnu zabavu u centru mjesta. Ovogodišnji domaćin i organizator druženja je Nogometni klub Naprijed iz Cirkovljana.

  • 13.8. DO 16.8. 2018., „ROKOVO U MEĐIMURJU“, U DRAŠKOVCU

Od 13. do 16. kolovoza, održat će se u Draškovcu manifestacija „Rokovo u Međimurju“. Duga je tradicija hodočašća svetom Roku. Sve su župe iz Međimurja hodočastile na Rokovo u Draškovec, no drugim svjetskim ratom to je prestalo. Jedina župa koja je ustrajala u obnavljanju toga zavjeta svetom Roku je župa Goričan, koja neprekinuto dolazi na Rokovo u Draškovec svake godine. Zavjet sv. Roku se obnavlja svake godine i primjetno je povećanje broja hodočasnika iz cijeloga Međimurja. Svakoga će se dana služiti sveta misa od 19,00 sati uz molitvu krunice i litanije sv. Roka. Trodnevnicu uoči Rokova predvodit će svakoga dana vlč. Josip Drvoderić, župnik u Goričanu. U ponedjeljak 13. kolovoza, predstavit će se knjiga prof.emer. Stjepana Hranjeca „Međimurska narodna, katolička običajna baština“, a u utorak 14. kolovoza, predavanje pod nazivom „Što je svetom Roku značio pas“ održat će prof.dr.sc. Damir Žubčić. Na sam blagdan sv Roka moći će se razgledati izložba „Čovjekov najvjerniji prijatelj – pas“. Na Rokovo, u četvrtak 16. kolovoza, jutarnja misa biti će u 7,30 sati, sveta misa uz poseban blagoslov bolesnika služit će se u 9,00 sati, a predvodit će je pater Lujo Jeđut. U 10.40 sati kreće svečana zavjetna procesija vjernika iz cijelog Međimurja s kipom sv. Roka, a središnje misno slavlje predvodit će monsinjor Josip Mrzljak, varaždinski biskup, uz blagoslov hodočasnika biciklista i bicikala, blagoslov životinja i blagoslov kruha, procesiju oko oltara te ljubljenje moći sv. Roka. U popodnevnim satima, s početkom u 14,00 sati, održat će se „Draškovski sejem“, uz izložbu cvijeća i suvenira, mjerenje tlaka i šećera u krvi. Vjerska slavlja završit će večernjom misom, s početkom u 17,00 sati.  

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*