Događanja u gradu Prelogu do 2. svibnja

DOM KULTURE

  • 28. i 29.4.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Gaston: Šeprtlja nas šeprtljama (Gaston Lagaffe)

Komedija; Uloge: Théo Fernandez, Pierre-François Martin-Laval, Arnaud Ducret

Gaston radi kao naučnik u uspješnoj tvrtci čiji je moto “Učinimo beskorisno korisnim”. Gastona zdravi razum izbjegava u širokom luku, a zahvaljujući svojoj šeprtljavosti stalno izaziva nezgode što izluđuje njegovog šefa. Naravno, nimalo ne olakšava to što Gaston u ured dolazi sa svojom mačkom, galebom I zlatnom ribicom u autu iz 1920-ih koji energiju prikuplja solarnim ćelijama. Hoće li Gaston uspjeti spasiti tvrtku od samog sebe? 

  • 28. i 29.4.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Rat beskonačnosti 3D (Avengers: Infinity war)

Akcijska pustolovina; Uloge: Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr.

Marvelov film Osvetnici: Rat beskonačnosti neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvaća sav Marvel Cinematic Universe. Na platno nam donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • OTVORENJE IZLOŽBE „MOJA PRVA POČETICA“, 27. TRAVNJA U 19 SATI

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, u sklopu ovogodišnjeg Sajma cvijeća, otvara se izložba Moja prva početnica koja je posvećena najvažnijim knjigama na svijetu. Izložba će predstaviti zbirku od 120 početnica na 70 jezika iz 42 zemlje svijeta, a posjetiteljima će približiti i šareni svijet naroda, jezika i pisama. Otvorenje izložbe održat će se u petak 27. travnja u 19 sati. Prošle se godine obilježilo 490. obljetnica Hrvatske glagoljske početnice, prve hrvatske dječje knjige, objavljene u Veneciji 1527. Početnicu je tiskao glasoviti talijanski tiskar Andrea Torresani.

DOGAĐANJA

  • 19. SAJAM CVIJEĆA, OD 27. DO 29. TRAVNJA U PRELOGU

Turistička zajednica Grada Preloga i ove je godine organizator tradicionalnog Sajma cvijeća u Prelogu. Sajam cvijeća će se održati od 27. – 29. travnja 2018. godine. Grad Prelog ujedno je i „Grad cvijeća“, a upravo taj epitet privlači posjete grupa i turista iz cijele Hrvatske, stoga je sama manifestacija prerasla u jednu prepoznatljivu manifestaciju koja okuplja izlagače iz cijele zemlje te inozemstva (Mađarska i Slovenija). Sajam cvijeća poprima tradiciju u Prelogu i Međimurskoj županiji od 1999. godine, kada je Turistička zajednica Grada Preloga krenula sa organizacijom ove prekrasne manifestacije. Cilj Sajma cvijeća je potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola. Stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja te pružiti zanimljiv popratni zabavni program. Sajam traje tri dana kroz koja se isprepliće bogat kulturno – umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači. Želja je okupiti uzgajivače cvijeća, sadnica, proizvođače alata, strojeva  i ostalih pomagala vezanih za uređenje vrtova, parkova i okućnica. Izlagači Sajma cvijeća mogu biti cvjećari, tvrtke koje se bave cvijećem i hortikulturom, odnosno svi oni koji su na bilo koji način vezani za uređenje vrtova i okoliša. Sajam ima izložbeno prodajni karakter te se pozivaju zainteresirani izlagači da se jave i rezerviraju svoj prostor. Kontakti za prijavu:

  • PRVOMAJSKA BICIKLIJADA, 1. SVIBNJA OD 9 SATI

Turistička zajednica Grada Preloga, već tradicionalno, organizira Prvomajsku biciklijadu ulicama Preloga. Biciklijada prolazi gotovo svim naseljima Preloga, nije natjecateljskog karaktera i lijepa je prilika za pravo obiteljsko druženje. Prvomajska biciklijada Grada Preloga okuplja bicikliste rekreativce , ljubitelje vožnje, kao i obitelji s djecom. Start Prvomajske biciklijade je u centru Preloga, ispred župne crkve, a cilj i druženje na prostoru Sportsko rekreacione zone Marina u Prelogu. Na cilju se za sve sudionike manifestacije sprema osvježenje i okrijepa te zabavni dio gdje će sve posjetitelje zabavljati Mario Mustač sa bendom. Predviđena ruta je dužine 24 km: Prelog centar (Sajmišna, Zrinskih) – prometnica uz derivacioni kanal – Oporovec – Draškovec – Hemuševec (kontrolna točka) – Donji Kraljevec – Čehovec – Prelog (F. Glada, Glavna, Ludbreška) – Otok – rotor – Prelog Marina (cilj). Dođite i pridružite se, razgibajte se, razveselite, budite u dobrom društvu i na ovogodišnjoj Prvomajskoj biciklijadi Turističke zajednice Grada Preloga.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*