Događanja u gradu Prelogu do 22. kolovoza

DOM KULTURE – FILMSKI POGRAM

  • 18. I 19.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Bijeli očnjak (White Fang)

Animirani/avantura; Uloge/Glasovi: Zoran Gogić, Ivan Colarić, Janko Rakoš, Olga Pakalović, Dušan Gojić, Alen Šalinović, Janko Popović Volarić

Bijeli Očnjak je film temeljen na kultnom bestseleru Jacka Londona, koju je ekranizirao dobitnik nagrade Oscar Alexandre Espigares. Ova klasična priča ispričana je iz perspektive ponosnog i hrabrog vuka-psa, Bijelog Očnjaka, koji nas vodi na avanturu života. Nakon što je odvojen od svoje majke još kao mladunče, Bijeli Očnjak je na svom životnom putu naučio važne životne lekcije. Prvo ga je odgajao Grey Beaver, vođa plemena iz Yukona. Tamo je naučio kako se odnositi s poštovanjem prema drugima, kako biti vođa i kako voljeti druge. Međutim, sve se mijenja kada ga uzima zločesti trgovac Beauty Smith, koji ga uvodi u okrutan svijet borbe pasa.  Kada biva spašen od dragog para, Bijeli Očnjak će morati naučiti savladati svoje divlje instinkte i biti njihov prijatelj.

  • 18. I 19.8.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Pravednik 2 (The Equalizer 2)

Akcija, triler; Uloge: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman

Nastavak filmskog hita The Equalizer iz 2014. godine – film o uroti i osveti. Nakon prvog „Pravednika“ (2014.) u kojem smo upoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), bivšeg pripadnika specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku „Pravednik 2“ Robert McCall (Denzel Washington) nastavlja raditi ono što najbolje zna – boriti se za pravdu i spašavati one kojima je potrebna pomoć. Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organiziranoj uroti, Pravednik (Denzel Washington) upušta se u osvetu. Tijekom svoje osvetničke misije susreće se s najiskusnijim ubojicama a možda čak i sebi ravnima. Ali Robertu McCallu strah je nepoznanica. On rješava probleme koje slabiji ne mogu sami riješiti jer on je – Pravednik.

DOGAĐANJA

19.8.2018., PROŠTENJE U ČEHOVCU, BLAGDAN SV. ROKA

Mjesto Čehovec se do 1789. godine nalazilo u sastavu župe Prelog, a onda je preustrojem župa Zagrebačke biskupije pripalo župi Sveti Juraj u Trnju. Kapela sv. Roka u Čehovcu sagrađena je 1822. godine, a 1845. godine kapela je pregrađena i povećana. Novi svod podigao je Mihael Steinklauber 1870. godine, a sva nova oltara (sv. Roka i sv. Florijana) podignuta se 1892. godine. 1915. godine B. Škarda iz Brna u Češkoj izradio je nove prozore od obojenog stakla, od kojih se posebno ističe onaj kraj glavnog oltara koji prikazuje sv. Roka. Uz tradicionalno druženje mještana Čehovca i njihovih gositju, u kapeli sv. Roka služit će se misna slavlja.

  • 20.8. DO 24.8.2018., TRINAESTI KARATE KAMP KARATE KLUBA MIHOVIL

Pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga grada Preloga, a u organizaciji Karate kluba Mihovil Prelog, 20., 22. i 24. kolovoza 2018. godine održat će se trinaesti ljetni kamp za karatiste pod već dobro poznatim motom „Jedan više na treningu, jedan manje na ulici.“ Sudjelovanje na kampu je besplatno i otvorenog tipa što znači da se mogu uključiti potencijalni karatisti stariji od osam godina kao i svi zainteresirani mališani kako bi se kvalitetno ispuhali prije početka školske godine i napunili baterije za nove radne pobjede. Uz podizanje natjecateljske forme karatista te svjesnosti o vođenju zdravog i aktivnog načina života, svrha okupljanja je i popularizacija karate sporta u Prelogu. Na kamp možete doći u ponedjeljak, srijedu i petak od 18 do 19 sati, a trenirat će se na vanjskim terenima i u dvorani Srednje škole Prelog. Kamp će voditi treneri: Miljenko Krušelj, nositelj crnog pojasa 4. dan, Nikola Markan, nositelj crnog pojasa 2. dan, Luka Marđetko, nositelj crnog pojasa 1. dan i Maja Šestak, nositeljica crnog pojasa 1. dan. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 099/604-0298.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*