medjimurjepress@gmail.com

Događanja u Gradu Prelogu do 5. ožujka 2020.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 29.2. i 1.3.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Playmobil film (Playmobil)

Animirani; Uloge/Glasovi:

Kada njen mlađi brat Charlie neočekivano nestane u magičnom, animiranom svijetu PLAYMOBIL-a, nepripremljena Marla mora da ode u potragu života da bi ga vratila kući. Krenuvši na fantastično putovanje kroz zapanjujuće nove svjetove, Marla se udružuje sa neobičnim i hrabrim novim prijateljima – slatkorječivim vozačem koji prevozi hranu po imenu Del, oštrim i harizmatičnim agentom Rexom Dasherom, dobroćudnim nestašnim robotom, ekstravagantnom dobrom vilom i mnogim drugima. Kroz njihovu uzbudljivu avanturu, Marla i Charlie shvataju da bez obzira na to kako se život odvija, možete postići bilo šta kada vjerujete u sebe!

  • 29.2. i 1.3.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Gretel and Hansel (Marica i Ivica)

Horor; Uloge: Sophia Lillis, Alice Krige, Jessica De Gouw

U dalekoj i magičnoj zemlji žive brat i sestra koje glad natjera da napuste vlastiti dom i krenu u šumu u potragu za hranom. Djeca nakon nekoliko dana lutanja nailaze na veliku kuću s obiljem hrane i mjestom za spavanje te im se to učini kao idealno mjesto za odmor. Ubrzo, počinju primjećivati čudne stvari oko kuće i neobično ponašanje starice koja u toj kući živi. Dok su oni sumnjičavi oko svega što se oko njih događa, mračne tajne počinju izbijati na površinu.

DOGAĐANJA

  • 29.2.2020., SUBOTA U 11 SATI, UPOZNAJTE PRELOG UZ PRATNJU VODIČA

Udruga turističkih vodiča “Međimurski vodiči”, drugu godinu zaredom, povodom Svjetskog dana vodiča organizira događaj „Upoznajte svoje gradove“. U Međimurskoj županiji, tako će biti organizirano besplatno turističko vođenje po tri Međimurska grada – Čakovcu, Murskom Središću i Prelogu. Prelog će se moći, u pratnji turističkih vodiča, upoznati i razgledati u subotu, 29. veljače, od 11,00 do 12,30 sati. Ukoliko ste zainteresirani, možete im se javiti na mail: medjimurski.vodici@gmail.com ili na broj mobitela 095 829 69 78. Inače, 21. veljače, obilježava se kao Međunarodni dan turističkih vodiča. Službeno obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča započelo je 1990. na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča. Način obilježavanja uglavnom se sastoji od organiziranja besplatnih vođenja za učenike, umirovljenike, građane, razne partnere i slično. Veliki značaj pridaje se i prezentaciji udruženja turističkih vodiča u njihovim lokalnim zajednicama putem medija kako bi se istaknuo značaj i vrijednost rada profesionalnih turističkih vodiča.

  • 1.3.2020., NEDJELJA U 19 SATI, HUMANITARNA PREDSTAVA U DRAŠKOVCU

Udruga “Prijatelji svetog Roka” u sklopu humanitarne akcije “Ostvarimo snove zajedno” organizira humanitarnu predstavu pod nazivom “Pun kufer” u izvedbi „Kontrast Teatra“. Kazališna družina “Kontrast teatar“ osnovana je 2017. godine, a osnivači su glumci Andro Damiš i Matko Buvač. Svoju prvu premijeru a ujedno i praizvedbu predstave “Pun kufer“, autorice Kristine Štebih, a u režiji poznate glumice i redateljice Barbare Rocco, mladi su glumci imali u Prelogu, u Domu kulture, u kojem su se i pripremali za predstavu. Publici u Draškovcu, Kazališna družina “Kontrast teatar„, predstavit će se u nedjelju, 1. ožujka, u 19 sati, u Sportskoj dvorani Osnovne škole Draškovec. Pun kufer je slatko gorka priča o životima dvojice najboljih prijatelja, o životima u kojima će publika bar na trenutak prepoznati nekog svog, onog nekog tko je otišao i ne zna želi li i može li se vratiti. Punih kufera, u kojima se može pronaći sve osim novaca, iz svoje su se zemlje iskrali i Jura i Vjeko. U čije će sve zamke i čije čari upadati u obećanim zemljama i može li njihov povratak donijeti boljitak, blagostanje i sreću, pogledajte u predstavi mladog Kontrast teatra jer …..Matko Buvač i Andro Damiš (još) nisu otišli, ostali su pričati o onima koji jesu….

Sav prihod od kupljenih ulaznica namijenjen je za nabavu opreme i inventara školske knjižnice, pomoć u sufinanciranju produženog boravka učenika u školi te nabavu razglasne opreme za Osnovnu školu Draškovec. Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete nabaviti na pretprodajnim mjestima, a na dan predstave kod ulaza u Sportsku dvoranu. Za ovu namjenu otvoren je žiro račun Humanitarne akcije IBAN broj HR88 2340 0091 5110 4786 4 kod “Privredne banke Zagreb” d.d. na koji se mogu uplatiti donacije i dobrovoljni novčani prilozi.

  • 5.3.2020., ČETVRTAK U 18 SATI, IZLOŽBA UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Književni krug Prelog i Muzej Croata insulanus Grada Preloga pozivaju kreativne žene da svoje radove predstave na izložbi uoči Dana žena, 5. ožujka 2020. (četvrtak) u 18:00 sati u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Radove raznih tehnika, materijala i likovnih izričaja možete donijeti u Muzej Croata insulanus Grada Preloga od 2. ožujka (ponedjeljak) do 5. ožujka (četvrtak) od 10:00 do 16:00 sati. Uz radove obavezno priložiti podatke: ime i prezime te adresu. Više informacija na brojeve telefona 040/645-404 ili 099/348-3009.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*