Međimurje Press
Grad Prelog

Događanja u Gradu Prelogu od 27. svibnja do 3. lipnja 2020. godine

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 30. I 31.5.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Naprijed (Onward)

Animirani; Uloge/Glasovi: Tit Emanuel Medvešek, Jan Kerekeš, Bojana Gregorić Vejzović, Branka Cvitković, Ivica Zadro, Vinko Štefanac

Smješten u predgrađu izmišljenog svijeta, Disneyev i Pixarov “Naprijed” predstavlja dvojicu tinejdžera vilenjaka koji se upuštaju u uzbudljivu misiju otkrivanja postoji li u svijetu još uvijek bar malo čarolije. Originalni film studija Pixar režirao je Dan Scanlon, a producirala Kori Rae – ovo je ujedno i duo koji nam je donio hit „Čudovišta iz ormara“.

  • 30. I 31.5.2020., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Parazit (Parasite)

Drama; Uloge: Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Cho Yeo Jeong

Četveročlana obitelj Ki-taeka je bliska, ali potpuno nezaposlena, pred njom je mračna budućnost. Sina Ki-wooa preporučuje njegov prijatelj, student na prestižnom sveučilištu, za dobro plaćeni posao podučavanja, te se nada da će tako imati redovite prihode. Sa svim očekivanjima svoje obitelji, Ki-woo odlazi u obiteljski dom na intervju. Stigavši u kuću gospodina Parka, vlasnika globalne IT tvrtke, Ki-woo susreće njegovu suprugu Yeon-kia, lijepu mladu damu. Ali nakon ovog prvog susreta između dviju obitelji, uslijediti će nezaustavljivi niz nezgoda. Film je dobitnik nagrade Oscar, i to za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji originalni scenarij i najbolji međunarodni film.

DOGAĐANJA

  • 30.5.2020. SUBOTA, OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI

Praznik, Dan državnosti, Grad Prelog obilježit će Misom za domovinu, u subotu, 30. svibnja 2020. u 07,00 sati u Župnoj crkvi Sv. Jakoba u Prelogu te polaganjem vijenaca na spomenik Domovinskom ratu u Prelogu i na spomenike hrvatskim braniteljima, Ivanu Sokaču u Oporovcu te Krešimiru Madiću u Čukovcu.

7,00 Misa za domovinu

8,30 Polaganje vijenca na spomenik Krešimiru Madiću u Čukovcu

9,00 Polaganje vijenca na spomenik Ivanu Sokač u Oporovcu

9,15 Polaganje vijenca na spomenik Domovinskom ratu u Prelogu

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća. 30. svibnja 1990. godine utemeljen je prvi demokratski izabrani Hrvatski sabor. Konačno, poslije dugo vremena i raznolikih režima, koji su svojom prisilom ili duhovnom obmanom tjerali hrvatski narod na sam rub opstanka, Hrvati su stekli pravo da budu svoji na svome, da djeluju na crti vlastitih interesa, a ne unutar nametnutog zajedništva, nazivalo se ono Ugarskom, Austrijom, Austro-Ugarskom, kraljevskom ili socijalističkom Jugoslavijom.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja