Događanja u Prelogu

  • 2.2018., SRIJEDA U 19 SATI – PRETPREMIJERA
  • i 11.2.2018., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI
  • PEDESET NIJANSI SLOBODNIJI (FIFTY SHADES FREED)

Erotski, drama; Uloge: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger, Eric Johnson

Christian Gray i Anastasia sada su sretno zaljubljen par koji je svoju vezu nedavno okrunio brakom, ali se time njihov život ni malo ne smiruje. Ovaj uzbudljivi nastavak donosi vjenčanje, koje ne predstavlja kraj ove priče. Anastasia i Christian konačno imaju sve – povjerenje, ljubav, strast i trebali bi uživati u svom novom životu, međutim, prave nevolje tek predstoje… Je li ljubav dovoljna da se prebrode prepreke?

DOM KULTURE

  • 2.2018., ČETVRTAK, KAZALIŠNA PREDSTAVA „ZECMEN“

Teatar Don Hihot profesionalno je kazalište na području Zagrebačke županije, registrirano pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske kao neprofitna umjetnička organizacija te je upisano u Očevidnik kazališta 2010. godine. Njezini osnivači su dramaturginja, redateljica i književnica Lana Bitenc te filmski i kazališni glumac Otokar Levaj. Zecmen je glumačko-lutkarska te edukativno-ekološka predstava za djecu s mnoštvo vedre glazbe. To je poučna priča o zečiću koji je svojom lukavošću, iako malen, uspio nadmudriti velikog lava i tako pomoći svojim prijateljima da imaju miran život u svojoj šumi. Na kraju predstave razgovor i druženje s lutkama! Uzimajući u obzir da je predstava Zecmen rađena za djecu, osobita se pozornost posvetila samoj formi i motivima lutaka. Stoga, svaku životinju obilježava stanovita boja te tako dobivamo cijeli jedan živopisni šareni životinjski vrt na jednom mjestu. Harmonija koja vlada u bojama lutaka će polako, ali sigurno zavladati i dječjim srcima kada budu gledali ovu predstavu o mudrosti.

      Glume: Lana Bitenc (Zečić, Lija, Papiga), Kristijan Krezić (Lav, Kornjača, Iranska ovca)

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA 

  • 1. – 28.2.2018. IZLOŽBA „POVIJEST SPORTA U PRELOGU“

Muzej Croata insulanus i ove se godine priključio manifestaciji Noć muzeja. Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport. U skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja: „Važno je sudjelovati – Muzeji i sport“, želi se kroz izložbu „Povijest sporta u Prelogu“ prezentirati dugogodišnja tradicija sporta u Prelogu. Prelog je dugi niz godina bio prepoznatljiv po speedwayu, motociklističkom sportu. Nogomet i sportski ribolov u Prelogu imaju tradiciju dugu preko sto godina, dok rukomet i tenis bilježe preko šest i sedam desetljeća dugo postojanje. Izložba je do kraja mjeseca veljače otvorena u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.  

DOGAĐANJA 

  • 02.2018. FAŠNJAK U PRELOGU

Fašnička povorka i ove će godine proći Prelogom, u organizaciji Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga. Ove će godine povorka proći Prelogom, u nedjelju 11. veljače. Program počinje od 14.30 sati okupljanjem na Trgu slobode kod Doma kulture Grada Preloga, a nastavlja se fašničkom povorkom ulicama Preloga. Povorku će već tradicionalno pratiti Puhački orkestar Grada Preloga. Pozivaju se Mjesni odbori s područja Preloga, udruge, grupe građana te svi koji žele promijeniti svoj izgled na jedan dan da se pridruže velikom fašničkom veselju u Gradu Prelogu. Maskirajte se, uredite i na taj način uljepšajte ovaj dan i uživajte u bogatoj ponudi uz čaj i slatke krafne. Nakon fašničke povorke skupine će se predstaviti na Trgu ispred Doma kulture. Vrhunac manifestacije biti će suđenje i spaljivanje Fašnjaka.  

  • 2.2018. UTORAK U 19 SATI, „VALENTINOVO U PRELOGU“

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i Književni krug Prelog i ove godine organiziraju manifestaciju pod imenom Valentinovo u Prelogu. Valentinovsko druženje uz kolačiće, ljubavna pisma i poeziju održat će se uoči Valentinova, 13. veljače 2018. u multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, s početkom u 19:00 sati. U večeri ispunjenoj glazbom i stihovima sudjelovat će i učenici Osnovne škole Prelog te Srednje škole Prelog.

(ž.s.)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*