medjimurjepress@gmail.com

Događanja u Prelogu do 10. srpnja 2019.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 6. i 7.7.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • UgloyDolls (UglyDolls)

Animacija, avantura; Uloge/Glasovi: Maja Šuput, Zsa Zsa, Ronald Žlabur, Marin Ivanović – Stoka, Goran Grgić

U neodoljivom gradiću Uglyville slavi se čudno i drugačije, ljepota je u oku promatrača. Moxy i njezin Uglydoll prijatelj svaki dan slave život i njegove beskrajne mogućnosti. Stanovnici Uglyvillea povremeno gledaju u nebo iznad grada, i čekaju da se pojavi novi UglyDoll kojeg će primiti u svoju zajednicu. Jednoga dana Moxy okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Uglyvillea. Tamo otkrivaju drugi svijet – Savršenstvo.

  • 6. I 7.7.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Spider Man: Daleko od kuće (Spider Man: Far from Home)

Akcija, avantura; Uloge: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya, Samuel L. Jackson Nakon događaja s Osvetnicima Peter Parker s prijateljima odlazi na ljetni odmor u Europu. No mirni odmor im prekida opasni Mysterio.

NAJAVE

  • 7.7.2019., NEDJELJA U 9,00 SATI, LOV NA LABUĐE PERO

Na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina djeluje već niz godina Nautički klub Labud. Površina akumulacijskog jezera Hidroelektrane Dubrava mirna je i tiha i kao stvorena za starinske dravske lađice. Upravo se u takvim „drofskim čonima“ natječu natjecatelji ‘Lova na labuđe pero’, koje organizira Nautički klub Labud. Tradicionalni drveni čamci ili “čoni”, tradicija je koju Nautički klub Labud želi očuvati od zaborava i kroz svoje aktivnosti revitalizirati njegovu upotrebu. Nekad su čamci za ljude uz rijeku Dravu i Muru bili prijevozna sredstva važna kao i konjska ili kravlja zaprega. Bez čamca se nije moglo do šuma, oranica i sjenokoša na drugoj strani obale. U vrijeme kad se gradila hidroelektrana Dubrava, čistile su se šume, a trupci se prevozili uz pomoć čamaca. Podsjećalo je to na nekadašnje flojsare, koji su od posjećenih trupaca izrađivali splavi i dopremali ih do odredišta. Ove će se godine Lov na labuđe pero održati devetnaesti puta i to u nedjelju 7. srpnja, u jutarnjim satima. Početak je manifestacije u 9 sati, a start Lova na labuđe pero u 10,30. Uz utrku, organizira se i alka na vodi te natjecanje u pračkanju. Neće nedostajati ni bogata ponuda jela i pića. U subotu, 6. srpnja, kao uvod u Lov na labuđe pero, Nautički klub Labud organizira amaterski tunir u odbojci na vodi.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*